A 2023/24-es tanév szalagavató ünnepségét a város rendezvénycsarnokában tartotta meg a Batsányi János Gimnázium és Kollégium szombaton este. Az eseményen a diákok, pedagógusok, hozzátartozók mellett hagyományosan a tapolcai iskolák, az önkormányzat és a tankerület vezető képviselői is részt vettek. Útravaló gondolatokkal Mészáros Tímea, a Batsányi gimnázium közelmúltban kinevezett igazgatója és Dobó Zoltán polgármester látta el a végzős osztályok tanulóit.

 

 

A Himnusz hangjait követően

 

Szabó Angelika 11/b osztályos tanuló és a tavaly végzett Kötéljártó Napsugár énekes duójának szép produkciója szólt a végzősökhöz, majd Németh-Bende Szabolcs búcsúzott a 11/a osztály nevében. Mészáros Tímea, a gimnázium új igazgatója nem csak iskolavezetőként,hanem a batsányis diákok pedagógusaként, magyartanáraként is szólt az idén érettségizőkhöz. Rámutatott, a 12. évfolyamosok szalagavató ünnepsége nem csak a végzős tanulók számára, hanem az egész iskola életében is fontos pillanat. – Az életpálya egyik mérföldkövén állunk, új fejezet kezdődik az életetekben. A kitűzött szalagokkal nem csak elmúlt évek eredményeit, de a jövőtök ígéretét is magatokkal viszitek. Bízom benne, hogy a megszerzett tudás, a barátságok, az élmények, amiket a gimnáziumunkban szereztetek, segít nektek a sikeres és boldog jövő felé vezető úton. Ma este azonban nem búcsúzunk, hanem együtt örülünk a sikereknek, emlékeknek és életutazásotok következő lépésének… – fogalmazott az igazgató, aki Herczeg-Vecsei Katalin tanárnő Élet tánca című, a végzősökhöz írt költeményével zárta beszédét.

 

 

Dobó Zoltán polgármester Tapolca város nevében látta el útravalóval az iskola legidősebb diákjait, többek között arra kérte őket, hogy mondjanak köszönetet és fejezzék ki szeretetüket szüleik, nevelőik irányába. – Azt kívánom nektek, hogy az erőpróba ami hamarosan rátok vár és a felnőtt lét irányába vezet, sikeres legyen! Lesz köztetek aki nagyon hamar felnőtté válik és lesznek olyanok, akik jóval később érnek felnőtté, de ettől egyikőtök sem lesz több, vagy kevesebb másoknál. Keressétek jövőbeli lehetőségeitekben önmagatokat, de próbáljátok majd otthonról visszahozni, megidézni azokat a gondolatokat, motívumokat, amellyel útra bocsátottak benneteket! A mai nap a jókedvé, a boldogságé és a büszkeségé, de azt kérem tőletek, hogy már a mai estén is találjátok meg azt a húsz másodpercet amikor apunak, anyunak, nagyszülőknek elmondhatjátok azt a két igazán fontos szót: szeretlek és köszönöm. A beszédek után a szalagavatók megszokott szertartása szerint, elsőként az igazgató a két osztályfőnök, Herczeg-Vecsei Katalin és Pressing Dániel hajtókáira feltűzte a szalagot, majd a két végzős osztály diákjai következtek. Az idei szalagavató ünnepségen is élményszámba ment a végzősök báli tánca, amelyet Buzás Balázs, a Batsányi Táncegyüttes oszlopos tagja tanított be az idén érettségizőknek. /Töreky L./

 

 

 

 

 

Felkerültek a szalagok a batsányis gimnazisták ünneplőire

| hírek, közélet, oktatás |