Örömünnep, fantasztikus hangulat és kiváló sportolói teljesítmények, talán ezek a szavak jellemzik legjobban a 2024-es tapolcai Sportgálát. Jó volt ott lenni, jó volt tapolcainak és büszkének lenni a város nevét öregbítő sportolókra.

 

Tizenötödik alkalommal gyűltek össze a Csermák József Rendezvénycsarnokban azok, akik az előző évben kiemelkedő teljesítményt értek el sportágukban vagy épp, a gratuláció kifejezésének ezen formáját választották. Megtudtuk, rekordszámú jegy kelt el a jubileumi sportünnepre. A szokásoknak megfelelően idén is a minőségen és a magas színvonalon volt a hangsúly. Látványos előadások, illusztris vendégek is emelték az est fényét. Kovács “Kokó” István köszöntötte az ünneplő közönséget. Jelenléte és elért eredményei, egy korszak meghatározó sportélményének főszereplője, garanciája volt az est sikerének. Dobó Zoltán polgármester beszédében Muhammad Ali szavait, gondolatait idézte: “- A lehetetlen csak egy vélemény, a lehetetlen nem létezik! Mélyen egyetértek Muhammad Alival, akitől a gondolat származik. A mai sportgálán nagyon sok tapolcai sportoló bizonyította, hogy élve a kapott tehetséggel, szorgalommal, alázattal, kitartással, bátorsággal, önmagunk legyőzésével bármilyen kitűzött cél megvalósítható. Gratulálok mindenkinek, aki ma elismerésben részesült, köszönet azoknak, akik sportolóinkat hozzásegítették a tavalyi év csodálatos eredményeihez!.”

 

A Sportgála 2024 díjazottai fotó:tl

 

Halász Rebeka gyönyörű énekhangja, akrobatikus produkciók és a ForYou zenekar dallamai fokozták az est élményét. A hatalmas kivetítőn bejátszott kisfilmek bepillantást engedtek a sportolók kemény hétköznapjaiba, az izzadsággal teli edzésekbe, ahol a versenyeken learatott, beérett gyümölcsök növekedtek. A városban 23 sportágban mozognak a fiatalok szervezett formában. Szakemberek és edzők javaslatai alapján az idei év díjazottjai:

Kiváló sportoló, versenyző iskolai-, és diáksport kategóriában díjazott tapolcai sportolók: Orsós Tina, Verebélyi Zalán, Tarsoly Csanád, Domján Bendegúz, Hegyi Márk Csaba, Gergely Zalán, Ács Zétény, Hobok Balázs, Kovács Bence Zsolt, Horváth Bence, Korcz Roland, Lukács Barnabás Zoltán, Szita Ákos, Ágh Bendegúz, Balogh Márk, Hal Zalán Péter, Hobok Balázs, Hobok Benedek, Németh András, Sipos Amanda, Konkoly Evelin, Szalma Sára, Kovács Fanni, Hegyi Kristóf, Piller Kristóf és Puskás Máté.

Kiváló sportoló, élsport-utánpótlás kategóriában díjazott tapolcai versenyzők: Bárány Ábel, Konczek Lina Melodi, Angelina Alexandrova, Hegyi Márk Csaba, Sajcz Kálmán Miksa, Bujtor Fanni.

A kiváló sportoló, élsport-felnőtt kategóriában díjazottak: Németh Lajos István, Juhász Judit.

A kiváló sportoló, élsport-szenior kategóriában díjazott: Nagy Béla.

A kiváló edző iskolai és diáksport kategóriában díjazott: Keszler Dávid.

A kiváló edző élsport-utánpótlás és felnőtt kategóriában díjazott edzők: Csikós Tibor, Istvándi Lajos.

 

A 2023-as év legjobb helyi sportolója, az abszolút győztes idén Tóth Zsombor lett fotó: tl

 

Legjobb sportoló-abszolút kategória nyertese: Tóth Zsombor lett, aki Muay Thai sportágban ér el kiemelkedő sikereket évről-évre. A 2023-as évet mindössze egyetlen vesztes mérkőzéssel zárta, az IFMA Youth World Championship-en Ankarában, ahol végül a 10. helyet szerezte meg. Zsombor az összes többi versenyéről aranyéremmel tért haza: Koko Gym Gála 1.hely – első félprofi mérkőzés K1 szabályrendszerben, Superfight Series Hungary 1. hely – 1. profi mérkőzés K1 szabályrendszerben, Weiz WMAC Austrian Open 1. hely, IFMA Youth European Championship Ankara 1. hely. Legnagyobb sikerét, az ISKA World Championship-en érte el Münchenben, ahol szintén megszerezte az 1. helyet, így Zsombi végül Európa- és világ bajnokként zárta a 2023-as évet.

Tapolca Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az elismerő címek és helyi kitüntetések alapításáról és adományozásának rendjéről szóló 15/2010. (VIII. 18.) önkormányzati rendelete 14 §-a alapján Hetsey Pál testnevelő, a TIAC VSE elnökség tagja és az utánpótlás vezetőedzője részére, elhivatott szakmai munkája, az egészséges életmódra nevelés érdekében folytatott tevékenysége, odaadó és magas színvonalon végzett edzői tevékenysége elismeréséül a Tapolca Testnevelés és Sport kitüntetést adományozta.

 

A város jegyzőjével és polgármesterével egy színpadon a Tapolcai Testnevelés és Sport kitüntetett, Hetsey Pál fotó:tl

 

Hoppá kategóriában díjazásban részesült Harnóczi Attila Zsombor, Bognár-Kasza Viktória, Tóth Tamara, az Illusion akrobatikus rock and roll kisformáció és Szennyai Dorián.

Külön díjazottak sakk kategóriában: Buzás Bertalan, Tóth Barnabás, Lukács Levente.

Külön díjazott vívás kategóriában: Tarsoly Borbála.

Külön díjazott kézilabda kategóriában: Tóth Balázs.

Külön díjazottak labdarúgás kategóriában: Gergely Levente, Molnár Nátán, Németh Máté.

Külön díjazottak kosárlabda kategóriában: Keller Adrián, Gelencsér Bianka, Lajos Anna és a B33-as lány csapat.

A rendkívül szórakoztató, megható és büszkeségre okot adó eseményen hajnalig szólt a zene és ünnepelték Tapolca büszkeségeit. /Havasi G./

 

Sportünnep a csarnokban

| hírek, sport |