Január 6-án rendezték meg az Újév Kupa Teremlabdarúgó Tornát a Csermák József Rendezvénycsarnokban. A torna helyi és környékbeli csapatok és játékosok részére biztosít lehetőséget egy jó hangulatú sporteseményen való részvételre az újév kezdetével. A helyszínre a belépés ingyenes volt, így a kilátogatók kedvük szerintszurkolhattak kedvenc csapatuknak, illetve a tornán résztvevő hozzátartozóiknak. A megmérettetésen nyolc csapat vett részt. A rendezvény előtti napokban, sorsolást követően két négy csapatból álló csoport alakult ki, innen várhatták a nevezők a közelgő mérkőzéseket- tájékoztatta a Tapolcai Médiát Tóth Bence, a Tapolca Kft. sportszervezője, aki szerint a tornán érvényesült a sport szeretetének közvetítése, megmutatkozott a labdarúgás közösségépítő ereje.

 

 

“A” csoport csapatai:

  • TIAC VSE
  • Badacsonytomaj
  • Nemesgulács-Kisapáti Kvarc SE
  • Tapolcai AllStars

“B” csoport csapatai:

  • Nyirád
  • Monostorapáti
  • Nemesvita
  • TÖFC

 

Az “A” csoport összecsapásai után a Nemesgulács-Kisapáti Kvarc SE csapata szerezte meg az első helyet, ezzel a “B” csoport második helyezettjét, a Nemesvita gárdáját kapta ellenfélnek az elődöntők első párosítását illetően. Az “A” csoport második helyezett csapata a Tapolcai AllStars pedig a “B” csoport éllovasával a TÖFC-vel csaphatott össze a döntőbe jutásért.

 

Elődöntők eredményei:

Nemesgulács-Kisapáti Kvarc SE-Nemesvita 3:0

Tapolcai AllStars-TÖFC 2:2, majd büntetőrúgásokat követően 6:5

 

A bronzmérkőzést tehát az elődöntőben alulmaradt csapatok, a Nemesvita és a TÖFC játszották, amelynek eredménye 0:3 a TÖFC javára, így a torna negyedik helyezettje a Nemesvita csapata lett, míg a bronzérmet a TÖFC szerezte meg.

A döntőben a Tapolcai AllStars küzdhetett meg a Nemesgulács-Kisapáti Kvarc SE csapatával az aranyéremért. A döntő mérkőzésén mezőnyfölényben játszó AllStars kérdést nem hagyva, magabiztosan győzött 4:2 arányban, ezzel elhódítva a 2024. évi Újév Kupa I. helyezettjének járó trófeát, míg a Nemesgulács a második helyen végzett a tornán.

A találkozókat végig sportszerűség jellemezte, az egészséges versenyszellem kibontakozása mellett egy jó hangulatú rendezvényt sikerült lebonyolítani. A csapatoktól is jó visszhang érkezett az eseményt követően, illetve a lelátóról szurkolók is hasonlóan vélekedtek, amely nagy örömünkre szolgál- összegezte a torna tapasztalatait Tóth Bence. /tl/

 

“Újév Kupa 2024” nyolc futballcsapattal – Az aranyért a Tapolcai AllStars a Nemesgulács-Kisapáti Kvarc SE-vel küzdött meg

| hírek, sport |