A Batsányi János Gimnázium diákjai ismét sporttörténeti vetélkedőn szerepeltek, ahonnan sikerült elhozni az előkelő harmadik helyezést.

 

A Magyar Futballmúlt Kegyeleti Társaság és az Aranycsapat Testület az Évszázad mérkőzésének 70. évfordulója emlékére Az Aranycsapat és a magyar futball története címmel vetélkedőt hirdetett 3 fős csapatok részére 2023. novemberében.

A Tapolcai Aranylábúak:(balról) Juhász Gábor, Kötéljártó Áron József, Tarnóczai Géza, Szabó Nimród fotó: helyszíni

 

A Batsányi Gimnáziumból, a Tapolcai Aranylábúak fantázianevű csapat nevezett, melynek tagjai Kötéljártó Áron József, Juhász Gábor és Szabó Nimród voltak, felkészítő tanáruk Tarnóczai Géza. A verseny elődöntője során a magyar labdarúgás történetével kapcsolatos 140 kérdésre kellett megadni a választ, és az 50 nevezett csapat közül csak a legjobbak kaptak meghívást a döntőre. A lelkiismeretes kutatómunkának hála a Batsányis fiúknak ezt sikerült elérniük. A vetélkedő döntőjére az MLSZ megalakulásának 123. évfordulóján került sor a Hidegkuti Nándor Stadion VIP-termében. A zsűriben az Aranycsapat tagjainak leszármazottai és ismert sporttörténészek foglaltak helyet, például Dénes Tamás, akinek eddig 85 labdarúgással kapcsolatos könyve jelent meg. A verseny mottóját szem előtt tartva készültek, mely szerint “A sport története és benne a futball históriája a kultúrtörténet része!”

 

 

A Tapolcai Aranylábúak a nívós versenyen III. helyezést értek el, oklevelet, sportkönyveket és klub ajándéktárgyakat kaptak jutalmul, valamint a szervezők ígéretet tettek arra, hogy a tavasz folyamán az MTK egyik hazai mérkőzését a stadion VIP-páholyából tekinthetik meg. “- A versenyen diák és felnőtt kategória is volt. Kedvet kaptam, és Mágikus Magyarok névvel szerveztem egy felnőtt csapatot is, melynek rajtam kívül az öcsém, Tarnóczai Gergő és egy sportszerető barátom, Kotyka Balázs volt a tagja.

 

 

Mi a felnőtt kategóriában lettünk 3. helyezettek.” – számolt be Tarnóczai Géza, felkészítő tanár. /hg/

 

Sporttörténeti vetélkedőn remekeltek a Batsányisok

| hírek, sport |