Sikeresnek mondható a Tapolca Vívóklub 2023-as éve. Stabil létszám mellett, már bontogatják a szárnyaikat a tehetségek mind a hazai, mint a nemzetközi versenyeken.

 

Nagyjából 70-75 igazolt versenyzővel zárták az évet és ezen felül van még 40-50 fiatal, akik a helyi általános iskolákban vívnak sulivívás keretein belül. A gyereklétszám mellett az edzői stáb is bővült. Keszler Dávid és Szabó Ádám mellé csatlakozott a klub korábbi versenyzője, Szollár Eszter is. A 2023/2024-es szezont már úgy kezdte meg a Tapolca Vívóklub, hogy a toborzást és a taglétszám növelést háttérbe helyezték és inkább a minőségi munkára koncentrálnak. “- Két szálon is fut a munka. Egyrészt egy olyan közeg kialakítása a cél, ahol a gyerekek jól érzik magukat, tudnak sportolni és tanulni az egészséges életmódról, másrészről a tehetségek gondozása is folyik. Egyik sem fontosabb a másiknál. Egyaránt fontos a két terület és egy jó irányítással, kellő odafigyeléssel, becsületes munkával mindkét terület jól tud működni egymással párhuzamosan. Lesznek sokan, akik a sport és jó közeg miatt jönnek, és lesznek akik komoly munka befektetésével és a klub által biztosított szakmai háttérrel kiváló élsportolók lesznek.” – fogalmazott Keszler Dávid, edző. Közben az olaszországi Udinében megkezdődtek a 2024-es naptári év versenyei. Junior korú lányok és fiúk léptek pástra két különböző fegyvernemben, egyéniben és csapatban versengve az elsőségért. A Tapolca Vívóklubot, a magyar keret tagjaként Tarsoly Borbála képviselte. Bori 4 győzelemmel és 2 vereséggel kezdte a csoportmérkőzést.

 

Tarsoly Borbála Olaszországban kezdte az idényt erős mezőnyben fotó: helyszíni

 

“- Ez világkupa versenyen nem rossz eredmény viszont sajnos azt hozza magával, hogy hamar komoly és erős ellenféllel találja szembe magát. Sok különböző náció képviseltette magát Bori csoportjában. Vívott argentin, olasz, svájci, kolumbiai, ukrán és finn versenyzőkkel. A 256-os táblát kiemeltként várta jó csoporteredménye miatt, így a 128-ban lépett újra pástra svéd ellenféllel szemben. Bori becsülettel végigküzdötte az asszót. Technikailag és taktikailag is hasonló erőt képviseltek, és végig fej – fej mellett haladtak, de sajnos a svéd lány fizikai fölénye (nagyjából 10-15 kilóval nehezebb/erősebb volt) elég volt arra, hogy szoros asszóban 15/14-re győzve ő léphessen a 64-es főtáblára. Bori a 90. lett 217 indulóból. Ez nem hangzik túl jól, de egyáltalán nem rossz. Harciasan és jól vívott, ezért nem érheti szó a ház elejét. A párbajtőrre amúgy is jellemző, hogy komolyabb eredmények után jön egy szerényebb, vagy éppen fordítva. Ez a fegyvernem egyik jellegzetessége.” – értékelt az edző. A következő hetekben Bori még kétszer fog pástra lépni. Először Budapesten a junior Magyar Bajnokságon, majd Grúziában ismét világkupa versenyen./hg/

 

Évértékelés és újévi nyitány a vívóknál

| hírek, sport |