A Tempó Fradi Alapítvány rendezésében, utánpótlás labdarúgótorna keretein belül emlékeztek, immáron 8. alkalommal a magyar labdarúgás legendás játékosára, edzőjére, az olimpiák történetének legeredményesebb labdarúgójára Novák Dezsőre.

 

Egy régi bölcselet szerint: “Ha valakinek meg akarjuk ismerni az életét, húzzuk fel a cipőjét és sétáljuk végig azt az utat, amit megtett, éljük át a sikereit, bánatait, kétségeit és sose feledjük, mindenkinek megvan a maga története.” Novák Dezső élete, pályafutása egy kész regény.

 

Jó iramú, pörgős utánpótlás mérkőzésekkel emlékeztek a futball legendára fotó: hg

 

Elég volt csak elolvasni a rendezvényen kihelyezett, a pályafutását bemutató molinót ahhoz, hogy lássuk, sok időbe telne felsorolni azokat az eredményeket, melyeket elért. A múlt tisztelete és emlékezete mellett, a labdarúgásé volt a főszerep, a fiataloké, akik előtt ott áll a jövő, a lehetőség és talán többen közülük fontos szerepet fognak játszani a magyar labdarúgásban. “- A mai emléktornán is több olyan fiatalt láttunk a pályán, akik elérhetik álmaikat. A Tempó Fradi Alapítvány nevében köszönjük Tapolca városának, amiért rendelkezésünkre bocsájtotta ezt a nagyszerű sportcsarnokot és segítséget nyújtott a torna előkészítésében, lebonyolításában. Sokan ismerték és szerették Tapolcán Dezső bácsit, hiszen innen csak pár kilométer Badacsony, ahol oly sok varázslatos és emlékezetes napot töltött el családjával és barátaival.” – kezdte záró gondolatait a Tempó, Fradi! képviselője, majd ismertette a torna végeredményét és a különdíjasokat.

 

A TIAC, erős mezőnyben az 5. helyen végzett fotó: helyszíni

 

Első helyen végzett, a torna győztese a Ferencvárosi Torna Club utánpótlás csapata lett. Őket követte a Credobus T. Központ, harmadik az Illés Akadémia lett. A Veszprém VFC USE zárt a negyedik, a TIAC az ötödik, a dunaújvárosi PASE pedig a hatodik helyen. Az érmeket, könyvjutalmakat és emléklapokat egykori neves futballisták és Novák Dezső hozzátartozói adták át a csapatoknak. Külön díjazták a torna gólkirályát, legjobb kapusát és mezőnyjátékosát és a legjobb tapolcai játékost is, aki idén Gergely Zalán lett.

 

A legjobb tapolcai játékosnak Gergely Zalánt választották fotó:hg

 

Az eredményhirdetést követően a Ferencváros Novák All Star Team, a Szombathelyi Haladás Old Boys és a Tapolcai Öregfiúk mérkőztek meg egymással. A Haladás két sima győzelemmel zárt, kétszer 9 : 2-re diadalmaskodott. A FRADI -TÖFC meccs 8 : 8 –as eredményt követően, hetes párbajban, a TÖFC nyerte. /hg/

 

A futball- legendára emlékeztek

| hírek, sport |