Az idei szalagavató ünnepségét a Csermák József Rendezvénycsarnokban tartotta a Széchenyi István Baptista Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium pénteken. Érettségi felkészítőre járó középiskolások, érettségire-, illetve szakmai vizsgákra készülő épületgépész technikusok, informatikai-, közművelődési-, turisztikai-, rendészeti-, közszolgálati- és vendéglátóipari szakgimnazisták, kereskedelmi eladók, központi fűtés- és gázhálózat rendszer szerelők, cukrász-, pincér- és szakácstanulók ünneplőire kerül fel a szalag az idei évben is. Az eseményt hagyományosan ünnepi gondolatok előzték meg, szép szavalatok, illetve az osztályok előadásai színesítették, majd a szalagavatók elmaradhatatlan szépen koreografált báli táncai zárták.

 

 

Iván Barnabás: “Amikor a jó Isten rátok néz, akkor kincseket lát…”

 

A Himnusz hangjait követően Iván Barnabás lelkipásztor “útravaló gondolatokkal” látta el az ünnepelteket. Úgy fogalmazott, a fiatalok “kincsesdobozok”, amelyekbe értékes igazgyöngyöket helyezett a teremtő. – Ezekre az igazgyöngyökre pedig olyan szavak vannak felírva, amelyekkel a mai viszonyok között csak ritkán találkozunk: értékes vagy, fontos vagy, szerethető vagy, szép vagy. Amikor a jó Isten rátok néz, akkor kincseket lát. Ne higgyétek majd el, abban az új élethelyzetben, ahova most indultok, hogy ez nem így van! – üzente.

 

Szóvári Adél és osztálya

 

Soós Boglárka 12/a osztályos tanuló Arra születtünk – című Adamis Anna dalszöveg szavalatát követően, Szóvári Adél tanárnő búcsúzott a végzős osztály osztályfőnökeinek nevében, többek között felelevenítve az elmúlt évek közös élményeit, levonva azok tanulságait. – Tanárként, osztályfőnökként sok, sok órát töltöttünk veletek, sokszor talán egymás agyára is mentünk. De gyökereket és szárnyakat kaptatok tőlünk. Megtanultuk együtt, hogy az élet nem csak állandóság, hanem változás is, nem csak megőrzés, hanem feloldás is. Valamennyien egyéniségek vagytok, akik képességekkel, készségekkel, új lehetőségekkel hagyjátok el az iskolát néhány hónap múlva. Ami biztosan közös bennetek, hogy mindannyian széchenyis diákok vagytok – fogalmazott a matematika tanár, osztályfőnök. Dobó Zoltán polgármester a város önkormányzata nevében szólította meg az ünnepelt diákokat. Bíztatta őket, hogy gyűjtsenek erőt a közelgő vizsgákra, de arra is figyelmeztetett, hogy a jó teljesítmény nem csak az egyéni akarat teljesítménye, ahhoz a család, a szakmai, pedagógiai háttér is elengedhetetlen. A polgármester a szülőknek és a tanároknak külön is megköszönte, hogy a gyermekek számára lehetővé tették, hogy eljuthattak idáig, a diákoknak pedig azt üzente, hogy köszönjék meg szüleiknek a támogatást, mindazt amit értük tettek, tőlük kaptak.

 

 

Fekete Lajos igazgató az elmúlt napok tragikus eseményeit is megidézve szólt a jelenlévőkhöz. – Szeretteink elvesztése mindig fájdalmas, a fájdalom érzése pedig ünnepek alkalmával különösen felerősödik, érezzük a hiányukat, hiszen már nem osztozhatnak örömünkben – fogalmazott. Az iskola igazgatója is a “köszönöm” szó kimondására bíztatta oktatóik, szüleik irányába a szalagavató végzős ünnepeltjeit, de meg is nyugtatta őket, hiszen a “vizsga még messze van” van bőven idejük készülni, bepótolni a hiányosságokat. – A vizsgával azonban nem ér véget a tanulás, az a nagybetűs életben folytatódik tovább. Tőletek függ minden, csak akarni kell – zárta gondolatait a Széchenyi iskola igazgatója, majd megkezdődött a szalagfeltűző ceremónia. Az ünnepséghagyományosan a tanulók szép báli táncaival ért véget. /tl/

 

 

Ünnep a nagy megmérettetés előtt – Szalagavatót tartott a Széchenyi

| hírek, közélet, oktatás |