Vidám hangulat, táncoló Mikulás, segítőkész sportolók és egy nemes cél jellemezte idén is a IX. Jóti-Futi rendezvényt. A Tapolcai Trappolók 9. alkalommal rendeztek évvégi jótékonysági futást a Malom tó körül. Idén több mint 250 induló volt, a gyerekfutam is majdnem elérte a 100-as létszámot – tudtuk meg az esemény szervezőjétől.

 

 

– 2014-ben rendeztük meg először a Tapolcai Jótékonysági Futást, a cél az volt, hogy futva segítsünk és szebbé tegyük mások karácsonyát is. Kijelenthetjük, hogy a résztvevők, a jótékony sporttársak létszáma minden évben nőtt. Idén már kilencedik alkalommal fogtunk össze, húztunk futócipőt, hogy a nehezebb helyzetben élő társaink karácsonyfája alá is kerüljön meglepetés.

 

Közel 300 futó segített jelenlétével és adományával fotó: hg

 

Ami nekünk “apróság”, az másnak egy boldogabb karácsony – számolt be a sikeres eseményről Földesi József főszervező, a Tapolcai Trappolók SE elnöke. Közös bemelegítéssel kezdődött a rendezvény, majd a magas nevezési létszám miatt, két csoportban indultak a gyerekek. A “gyerektáv” után a felnőttek iramodtak neki a pályának, ahol most ténylegesen a részvét volt a legfontosabb. A futás helyszíne a már jól ismert nagyjából 1200 méteres kör volt, a Malom-tó és környékén, melyből mindenki annyit teljesített, amennyit szeretett volna.

 

 

– Ebben az évben is tartós élelmiszert, tisztálkodó szereket, illatszereket, mosószereket gyűjtöttünk a Tapolcai Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet Család és Gyermekjóléti Központnak, akik pontosan ismerik a rászorulók helyzetét és tudják, melyik családnak mire van szüksége. A rendezvény központjában, mint a korábbi években, kihelyeztünk egy gyűjtődobozt, mellyel idén Somogyi Lacikát kívánjuk támogatni. A futás napján több mint 300 ezer forintot sikerült összegyűjteni, ami az utalásokkal kiegészülve, végül egy szép összeggé kerekedett – árulta el főszervező. /hg/

 

Rekordszámú résztvevővel segítettek a Trappolók

| hírek, sport |