Nyolc diákcsapat részvételével rendezett természetismereti vetélkedőt a Batsányi Gimnázium a napokban. A háromfős csapatok a környék általános iskoláiból érkeztek. Idén az 1630 november 15-én elhunyt Johannes Keplerre emlékeztek és a bolygók mozgásával ismerkedhettek a diákok bemutatók, kisfilmek és modellezés keretében.

 

 

A fiatalok tudománytörténeti rejtvényt oldottak meg, modellezés és egy applikáció segítségével a bolygók mozgását fejtették meg, makettet készítettek a bolygók valós helyzetének és méreteinek szemléltetésére, valamint egy Kahoot feladatsorral is megbirkóztak a Naprendszerről.

 

 

A jó hangulatban telt megmérettetésen harmadik helyezést szerzett a Tapolcai Bárdos Lajos Általános Iskola Székhelyintézményének csapata: Körmendi Tiara, Starcsevics Liliána és Szabó Anna. Második helyen végzett a Tatay Sándor Általános Iskola csapata: Kovács Flóra, Orbán Botond és Wallovics Lilla. A győzelmet a Művészetek Völgye Általános Iskola versenyzői szerezték meg: Berki Balázs Benedek, Csillag Levente és Kovács Ron Filip – tájékoztatta a Tapolcai Médiát a helyi gimnázium. /fotók, információk: Batsányi János Gimnázium, facebook/

 

 

 

Cselling természetismereti verseny Kepler és a bolygók jegyében

| hírek, oktatás |