Az MLSZ Veszprém Vármegye III. Dél csoport küzdelmei augusztus végén indultak. Falusi egyesületek visszalépésével, megszűnésével, az eddigi öt csoportból, négy bővített létszámú csoportot szervezett a Megyei Igazgatóság.

 

Célszerűen a “Közép” csoportot osztották fel és az abban szereplő egyesületek kerültek a négy megyei csoporthoz. A “Dél csoportba”, új tagként, Nyirád, Zalaerdőd, Nagyvázsony, Sümegprága csapatai kerültek, így 14 taggal indult a bajnokság. “- A nyári átigazolási időszakban, kapus posztra Skerlecz Bence, védősorba Egri Zsolt és támadó középpályás helyre Zámbó Szilárd érkezett, tőlünk nem igazolt el senki. Vármegye kupamérkőzéssel kezdtük az idényt Tótvázsonyban, ahol tizenegyes rúgásokkal jutottunk tovább.

 

A kupától hamar búcsúztak, de a bajnokságban magabiztosan menetelnek fotó: TÖFC

 

Második körben a Megye I.-ben játszó Magyarpolány csapatát fogadtuk és tisztes helytállással a kupaküzdelmektől búcsúztunk. A Tapolca Kupa rendezvény miatt, az első mérkőzésünket halasztottuk, november végére, ezért évkezdő mérkőzésünkre, a “Közép csoport” tavalyi bajnokához utaztunk Zalaerdődre, ahol karcsú létszámmal, küzdelmes mérkőzésen, döntetlent értünk el. Hazai első meccsünket Nemesvita csapatával játszottuk, ez volt az idény első győztes mérkőzése. Szabó Bálint ezen a mérkőzésen – az idényben először – három gólt szerzett.

 

Szabó Bálint vezeti a góllövőlistát fotó:TÖFC

 

Horvátországi, Umag városának öregfiúk csapata egy barátságos mérkőzésre várta a TÖFC csapatát. A csapat vezetése a látogatást, családi rendezvények részeként, egyhetes kikapcsolódással kötötte össze. Umagban, jó hangulatú mérkőzésen és az azt követő vacsorán erősítette a csapatok közötti barátságot. Visszatérve a hazai vizekre, Balatonederics csapatát fogadtuk, sportszerű mérkőzésen sikerült a három pontot itthon tartani. Következő két mérkőzésünk, a középcsoportból érkező Nyirád és Nagyvázsony csapata ellen volt, mindkét meccs Öregfiúk győzelemmel zárult. Majd Lesenceistvánd–Uzsa egyesület fogadott bennünket, velük minden alkalommal parázs hangulatú mérkőzéseket játszunk, most sem volt másképp, viszont a három pontot elhoztuk.

 

 

Ezt követően Nemesgulács megfiatalított gárdáját fogadtuk hazai környezetben, az első igazi őszies időben. Küzdelmes, sportszerű mérkőzésen, a három pontot itthon tartottuk, Szabó Bálint ismét három gólt szerzett, ezzel átvette a vezetést a góllövő listán. A mérleg hét mérkőzés után: 6 győzelem és 1 döntetlen, 19 pont, 24 : 2 gólarány. Az őszi szezonban még komoly erőpróbák várhatók, nem lesz könnyű mérkőzés egyik sem, bízunk a jó szereplésben, a sérülés és betegségmentes folytatásban. Szurkolótáborunk kitartó buzdítását ezúton is köszönjük, sokat jelent a csapatnak, hogy látható érdeklődés van a szép foci iránt.” – foglalta össze az eseményeket Czili Károly, a csapat sajtóreferense. /hg/

 

Veretlenül menetel a TÖFC

| hírek, sport |