A legfiatalabb vívók is megkezdték a versenyzést az új szezonban, Debrecen mellett, Hajdúhadházon léptek pástra népes mezőnyben legfiatalabb vívóink.

 

A három napon át tartó seregszemlén összesen 525 sportoló nevezett a különböző versenyszámokra. Magyarokon kívül jelen voltak még szlovák, szerb, román és angol vívók is, Tapolcát és a Tapolca Vívóklubot 8 fő képviselte. “- Az előzetes erőfelmérés alapján két-három éremre tippeltünk klubszinten. Ebből összesen egy érem jött össze, de nem panaszkodunk vagy csüggedünk mert látjuk a változást. Ezen a színvonalon korábban több fordulóra voltunk az érmektől. Eddig a 64-es vagy a 32-es főtábla volt a végállomás. Most már vannak vívóink, akik egy-két tusra vannak a 8-as döntőtől. Ez szakmán belül nagy különbség.

 

Bicsérdi Kamilla bronzérmes fotó: helyszíni

 

Még egy kis idő és újra a régi fényében csillog a klub. Ami már most is látszik, hogy a legtöbb fiatal tovább viszi a régi tapolcai stílust miszerint kötél idegekkel, koncentrációval és hatalmas szívvel küzdenek a páston.” – értékelt Keszler Dávid edző.

Végeredmények:

Gyerek fiú párbajtőr: Nyári Flórián 19., Piller Kristóf 34., Hegyi Kristóf 40.

Újonc fiú párbajtőr: Klemens Barnabás 16., Nyári Flórián 70., Piller Kristóf 75., Hegyi Kristóf 82.

Törpici fiú párbajtőr: Puskás Máté 10.

Törpici lány párbajtőr: Bicsérdi Kamilla 3.

Serdülő lány párbajtőr: Hegyi Dorka 36.

Serdülő fiú párbajtőr: Tarsoly Csanád 18.

 

A Budapesten megrendezett kadet (U17) körversenyen nagy és erős nemzetközi mezőny gyűlt össze. Férfi párbajtőrben 288-an, míg női párbajtőrben 255-en léptek pástra. Születtek szép magyar sikerek, mind egyéniben, mind csapatban. A tapolcai vívók nemzetközi eredményeire azonban még egy kicsit várni kell, de ami késik, nem múlik. Legjobban Konczek Lina szerepelt.

 

Konczek Lina kvalifikálta magát a nemzetközi körversenyekre fotó: helyszíni

 

Lina a csoportkört 5 győzelemmel és egy vereséggel zárta, végig szépen és tudatosan vívott. A 256-os táblán kiemelt volt a jó csoportkör eredménye miatt, majd a 128-as táblán szerb ellenfelét verte 15/14-re kéttusos hátrányból fordítva. Az asszó vége előtt még 14/12-re a szerb versenyző vezetett. Lina előbb óvatosan ledolgozta a két pont mínuszt, majd egy szép akcióval a győztes találatot is bevitte. Ezután sajnos a 64-es tábla főtábla volt a végállomás, ahol egy román ellenféltől kapott ki 15/5-re. Lina ezzel az eredménnyel kvalifikálta magát a nemzetközi körversenyekre, hamarosan újra pástra léphet Klagenfurtban a magyar csapat kerettagjaként. /hg/

 

Szemmel látható a fejlődés a tapolcai vívóknál

| hírek, sport |