Kilenc nevező csapat részvételével rendezett jó hangulatú grillversenyt az Egységben Tapolcáért Egyesület és a szervezésben segítő, közreműködő Tapolca Kft. ma délelőtt ( szeptember 30-án, szombaton) a városi sporttelepen, a nagy múltú pörköltfőző versenyek korábban már jól bevált színhelyén.

 

 

A kifejezetten vidám hangulatú gasztronómiai eseményen a TIAC, a TVSE kosárlabda szakosztály, a sakk szakosztály, a Fülöp Dániel vezette Big Green Egg, az önkormányzati hivatal, a Tapolca és környéke nyugdíjas szervezet tagjai, a Tanúhegyek Egyesülete, az Egységben Tapolczáért Egyesület és a Rozsdamarók veterán jármű egyesület is megmérette magát a grillezés “művészetében”. A versenyt a zsűri elnökeként Bertalan Csaba nyitotta meg a délelőtti órákban. A versenyszabály egyszerű volt, lehetőleg esztétikus tálalással, ínycsiklandozó ízekkel találkozzanak a bírák, a grillezés technikája, a húsok fajtája a csapatokra lett bízva. Mindenki igyekezett a tőle telhető legjobbat kihozni az alapanyagokból, lehetőleg valamiféle egyéni stílust követve. Így nem csoda, hogy rendkívül szoros verseny alakult ki a pontozás során. A grillverseny nyertese végül a stílusosan öreg rozsdás bicikliken érkező Rozsdamarók csapata lett, akik kitörő örömmel vették át oklevelüket és a fényes győzelmet hirdető papírhoz járó ajándékkosarat. A második hely a sakkozók csapatát illette, míg a harmadik helyért járó jutalmat a TIAC egyesület grillezői vihették haza. /Töreky L./

 

 

 

 

 

Rácson, tárcsán, parázson füstölődött húsok versenye

| gasztronómia, hírek, közélet |