Informális egyeztetés a Köztársaság tér környékének forgalomtechnikai korszerűsítéséről

Egy már elnyert, közlekedésfejlesztésre fordítható, megközelítőleg 65 millió forintos pályázat segítségével a Köztársaság-tér környékének forgalomtechnikai korszerűsítésére, biztonságosabbá tételére és a jelenleginél több és használhatóbb parkolóhely létesítésére készül a város önkormányzata. Ebben a projektben történne meg a régi “vasbolt” előtti járdafelület szélesítése is. A témában informális megbeszélést tartottak a polgármesteri hivatal tanácstermében, ahol a rendőrség, a hivatal szakemberei és több önkormányzati képviselő előtt ismertette elképzeléseit Demény Zoltán tervező, a Kreativterv Kft. ügyvezetője szerdán.

 

A rajzon felvázolt elképzelés látványos, ám 150-200 milliós költséggel járna… /fotók:tl/

 

A Kisfaludy utca, az Ady, a Bem utca kereszteződése, illetve a Köztársaság téri buszmegálló melletti forgalom és a környékbeli parkolóhasználat főleg a nyári időszakban erősen megnő, ám forgalomtechnikai és közlekedésbiztonsági szempontokból kifejezetten aggályos a város ezen frekventált részének gépjármű- és gyalogos közlekedése egyaránt. Egyik ilyen probléma volt (a számos között) a buszállások kihasználatlansága, illetve amennyiben buszok álltak be, zavarták a kilátását a Kisfaludy utcából érkező autósoknak… A feladattal megbízott tervező egy érdekes, sok szempontot figyelembe vevő, látványos, inkább ellipszis, mint kör alakú körforgalom- alapú megoldást rajzolt meg, ám – mint az elhangzott – az elképzelés megvalósítása mintegy 150-200 millió forintba kerülne, amelynek jelentős plusz terheit nem tudja vállalni a város.

 

 

Valószínűleg kevesebb költséggel kivitelezhető a fenti ( részleteiben még nem kidolgozott ) elképzelés, amelyet a hivatal szakemberei vázoltak fel. Dobó Zoltán polgármester arra kérte a feladattal megbízott tervezőt, hogy egy kisebb költséggel megvalósítható megoldást tegyen le az asztalra a hivatal szakembereinek elképzeléseiből kiindulva. Ha a megrendelt terv elkészül és megkapja a szükséges támogatást, azt olvasóinkkal részleteiben is megismertetjük. /Töreky L./

 

 

Informális egyeztetés a Köztársaság tér környékének forgalomtechnikai korszerűsítéséről

| gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat |