Az idei tanévben a “komplex fejlesztés” keretében, a keresztény közösség megerősítése mellett, az idegen nyelvi oldal reformja, új sportágak bevezetése és a tehetséggondozás játszik főszerepet – tájékoztatta a Tapolcai Médiát Patonai Szilvia, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola igazgatója.

 

– Az idei első osztályos tanulók heti egy alkalommal bontott csoportokban nyelvi előkészítő foglalkozáson vesznek részt, illetve a heti 5 testnevelés órájukból 3 óra angol nyelven zajlik, melyből egy vívás óra. A gyerekek a Manó Tanodát már felújított osztályteremben kezdhették, színes falak és új bútorok várták őket, melyet a fenntartó biztosított- tudtuk meg az iskola vezetőjétől, aki azt is elmondta, tanintézményük a tavalyi tanévben bevezetett egész éves szivacskézilabda foglalkozás mellett ’OVIANGOL’ néven szintén egész éves zenés játékos angol foglalkozást indít nagycsoportos óvodások részére.

 

 

– A felső tagozaton emelt óraszámban heti 4 német és angol nyelvi órából egy beszédkészség fejlesztő óra, melyet az “iránytű” angol nyelvű természetjáró tehetséggondozó foglalkozás, illetve a német nyelvvizsga előkészítő élő nyelvet preferáló szakkör egészít ki. A képzőművészeti műhelyfoglalkozások ettől a tanévtől az alsó tagozatos tanulók számára is elérhetővé váltak, és ebben a tanévben tehetségpont találkozókkal, tehetségkutató versenyekkel és külső kiállítási lehetőség biztosításával egészülnek ki – mondta Patonai Szilvia. /tl/

 

 

A komplex fejlesztés a cél a katolikus iskolában

| hírek, oktatás |