A Tapolcai Ünnepi Napok rendezvény sorozatba illeszkedve, minden évben megrendezésre kerül, – a Városi Sport- és Szabadidő Centrumban – a “Tapolcai Kupa” elnevezésű nemzetközi nagypályás labdarúgó torna, idén immár 25. alkalommal.

 

Szlovákiából Marcelháza és Path csapata, Horvátországból NK. Umag érkezett, míg városunkat a Tapolcai Öregfiúk FC képviselte. “- Júniusban Marcelházán a “Polgármester Kupán” és Pathon az “Öregfiúk Kupán” vettünk részt, szeptemberben pedig, az NK. Umag csapat meghívására öregfiúk mérkőzésre megyünk az Isztriára.

 

Jubileumi, nemzetközi labdarúgótornát rendezett a város a TÖFC részvételével | fotó: TÖFC

 

A sporttelepre érkezve, megállapítottuk, hogy a korátlag versenyt a TÖFC nyerte, csupán a horvátok érkeztek hasonló korú csapattal, a szlovák csapatok jócskán fiatalítottak. Az első mérkőzés kezdését, egy kisebb felhőszakadás miatt csúsztatni kellett. Path csapata kezdett és szoros mérkőzésen nyert. Marcelháza és Umag döntetlent játszott, ugyanilyen eredmény született az Umag – Path találkozón is.

 

Remek felkészülési lehetőség a csapatoknak a bajnokság kezdete előtt | fotó: TÖFC

 

Az első helyért Marcelháza, Path csapatával játszott. Marcelházának csak a győzelem volt jó, döntetlen esetén Umag lett volna a torna győztese. Nagyon szoros mérkőzésen a két fiatal gárda küzdelméből Marcelháza csapata lett a nyerő és a győzelemmel megszerezte az első helyet. A 25-ös évszámhoz kapcsolódóan, Tapolca Város Polgármestere Jubileumi kupát ajánlott fel a tornagyőztesnek, így Marcelháza két kupával térhetett haza, hiszen a következő végeredmény született: a torna győztese Marcelháza lett, Umag a második helyen végzett, Path lett a harmadik, a TÖFC pedig a negyedik helyen végzett. A barátságok tovább erősödtek a Tópart Bisztró különtermében rendezett eredményhirdetésen és az azt követő vacsorán. Dobó Zoltán polgármester és Boczkó Gyula elnök adta át a helyezetteknek a kupákat és díjakat.

 

Marcelháza csapata bizonyult a legjobbnak, így két kupával is gazdagodott | fotó: TÖFC

 

A kölcsönös ajándékozást követően, Varga Ervin, Marcelháza polgármestere emlékezett meg, – a jubileum kapcsán – a kezdeti sportbaráti kapcsolatokról és köszönte meg városunknak a vendéglátást, bízva a jövőbeni újabb találkozások lehetőségében. A tornán és a vacsorán részt vett Mgr. Rozália Tóthova, Path polgármesterasszonya is. Umag csapata részéről, Daniel Ferlin szintén köszönte a város vendégszeretetét és egyben meghívta a TÖFC csapatot, a hagyományos NK Umag – TÖFC “Öregfiúk” mérkőzésre.” – foglalta össze az eseményeket Czili Károly, a TÖFC sajtóreferense. /hg/

 

Tapolcai Kupa XXV. alkalommal

| hírek, sport, TÜNdökölj - Tapolca Ünnepi Napok 2023 |