A Család- és Gyermekjóléti Központban a héten lezárult az idei, „Szünidöngölő” néven lebonyolított szünidei programsorozat. A Központ nyári szünidei programjainak lebonyolításához segítségként az anyagi forrást a Humán szolgáltatások fejlesztése Tapolcán és környékén elnevezésű EFOP pályázat, és adományok biztosították, melyek a szervezők szerint nagyban hozzájárultak a programok színvonalához, színesítéséhez. A nyári szünetben kedden délutánonként kézműves és mozgásos foglalkozásokat tartottak, melyekbe bárki becsatlakozhatott. A helyszín idén is az Idősek Nappali Ellátása intézmény és udvara volt – tájékoztatta a Tapolcai Médiát Bögös Rita.

 

 

 

 

Az intézményegység-vezető elmondta, a program során a gyermekek és idősek együtt “kézműveskedhettek”, sok alkotás mellett készült illatpárna, bőrdíszmű, de volt nemezelés, varrás és agyagozás is. A szabadidő közös eltöltése az eltérő generációk közötti kapcsolatteremtést erősítette, valamint az egymáshoz közeledést, a kommunikációt és pozitív odafordulást, amiben minden korosztály jól érezte magát, jó volt a hangulat. Az aktívabbak pedig energiájukat sportos játékokkal vezethették le. Az aktív foglalkozást csak az uzsonna és egy kis jégkrémezés szakította meg.

 

Idén sem maradt el az „Értékőrzők” tábor, melyeket a Központ óvodai és iskolai szociális segítői szervezték.

 

– Három öt-öt napos turnusban zajlottak a napközis kirándulások, melyhez csatlakoztak a családsegítők és az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai is. Idén ivolt strandolás Tapolcán, vízitúra, strandröplabda, lubickolás a Balatonban, kirándulás Nagyvázsonyba, túrázás a pulai, a sáskai erdőben, és a zalahalápi tanösvényen, ismerkedés a zalahalápi értéktárral. A szervezők gondoskodtak arról, hogy a gyermekek egy percet sem unatkozzanak, minden napra jutott valamilyen önismeretfejlesztő, csapatépítő, érzelmi intelligencia fejlesztő vagy mozgásos játék is- mondta Bögös Rita, a Család és Gyermekjóléti Központ intézményegység-vezetője. /tl/

 

 

 

A családsegítők “Értékőrzők” tábora és “Szünidöngölője” tartalmas élményeket kínált   

| hírek, közélet, önkormányzat, szociális szféra |