A Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének tapolcai, celldömölki, szombathelyi, soproni, budapesti, székesfehérvári és nagykanizsai tagjai (a nemrégiben bezárt VOKE Batsányi János Művelődési központ helyett) a Tapolca-Diszeli Artemisz Panzió éttermében tartották idei regionális találkozójukat. Az ünnepi esemény vendéglátója, fő szervezője a tapolcai vasutas nyugdíjas klub, illetve annak elnöke Németh Mária volt. A kulturális műsorokkal, zenével, tánccal, ünnepi ebéddel fűszerezett eseményen részt vett és köszöntötte a jelenlévőket Dobó Zoltán polgármester és Borsi Sándorné Anna, a Vasutas Nyugdíjasklubok Országos Szövetségének elnökhelyettese is.

 

A tapolcai klubvezető és Tapolca polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket

 

– Kell, hogy összetartson a csapat, nekünk már minden napot érdemes ajándékként megélni, örülni annak, hogy együtt lehetünk- mondta el lapunknak Németh Mária. A helyi vasutas nyugdíjas klub vezetője elárulta, ugyan kiszorult csoportjuk a VOKE Batsányi János Művelődési Központból, de a város polgármestere segítő kezet nyújtott és havi kétszeri összejövetel erejéig felajánlotta az önkormányzat egyik különtermét. A mostani regionális találkozó megtartására, elsősorban a résztvevők nagy száma miatt azonban az Artemisz jobb lehetőséget kínált- tette hozzá.

 

Borsi Sándorné Anna, az országos szövetség elnökhelyettese kedves szavakkal méltatta a rendezvény jelentőségét

 

Dobó Zoltán polgármester köszöntőjében azt az elmúlt években elmélyült jó kapcsolatot méltatta, amit a helyi nyugdíjas szervezetekkel, köztük a vasutas nyugdíjasklubbal ápol az önkormányzat, hiszen mint fogalmazott, a város igyekszik megbecsülni azokat, akik oly sokat tettek aktív éveikben Tapolcáért. Borsi Sándorné Anna az országos szövetség elnökhelyettese arról beszélt, hogy a barátok találkozása, együttléte mindig nagy öröm, bearanyozza az idős emberek életét. Reményét fejezte ki, hogy a regionális találkozó is örömben és szép emlékekben gazdag lesz, valódi ajándék mindenki számára. A megnyitó gondolatokat követően néma főhajtással emlékeztek a jelenlévők az elhunyt klubtársakra, majd a székesfehérvári Bencze Katalin Margit gyönyörű, szívhez szóló erdélyi dalokkal ajándékozta meg a vasúti nyugdíjasokat. Később többek között a Batsányi Népdalkör adott hangulatos műsort, vidám dalaikkal nem kevés mosolyt csalva az arcokra. /Töreky L./

 

 

 

 

 

A barátság, az összetartás nagyon fontos a vasút nyugdíjasai számára

| hírek, közélet, kultúra, önkormányzat |