Áprilisban két neves versenyen is elindultak a Tapolca Brazil Jiu Jitsu versenyzői, először a fővárosban remekeltek, majd egy nemzetközi versenyen, Bécsben léptek tatamira.

 

Budapesten küzdöttek a tapolcai harcosok a Jiu Jitsu Rangsor elnevezésű versenyen. „-Nagyon izgalmas küzdelmekben lehetett részünk, egy erős mezőnyben. Mindegyik meccsből tanultunk valami hasznosat, akár egyénenként akár csapatként. Nagyon jó volt látni, hogy ha esetleg egy előző küzdelem során nem ment valami, akkor azt meg tudtuk beszélni és a következő harcban már minden remekül sikerült.” – foglalja össze a történteket Németh Lajos edző.

 

Éremesővel zárult a budapesti verseny fotó: helyszíni

 

A tapolcai csapat remek kapcsolatot ápol több klubbal is, akikkel együtt készülnek a megmérettetésekre és ennek érezhető haszna van, hiszen a sportolók különböző ellenfelekkel, más stílusú versenyzőkkel találkoznak és így tovább fejleszthetik harctechnikájukat. A budapesti versenyről Sajcz Lőrinc érkezett haza a legfényesebb éremmel, aranyat szerzett, testvére, Sajcz Miksa a második helyen végzett. Kategóriájában ugyancsak ezüstéremnek örülhetett Dobay Bendegúz és Németh Lajos is.

 

Németh Lajos akcióban fotó: helyszíni

 

A magyar verseny után két héttel, két tapolcai versenyző már az osztrák fővárosban, Bécsben mérette meg magát és képviselte a tapolcai csapatot egy nemzetközi versenyen.

 

Bécsből is érmekkel tértek haza a tapolcai harcosok fotó: helyszíni

 

Az Arte Suave Competition egy rendkívül színvonalas verseny volt, ahol Dobay Bendegúz, a15 évesek között második helyen végzett, Németh Lajos pedig Gi felnőtt fekete öves kategóriában, a 94kg-osok között első lett, súlycsoport nélküli kategóriában szintén a dobogó legfelsőbb fokára állhatott, No GI kategóriában azonban sajnos kiesett. /hg/

 

Remekeltek a tapolcai harcosok

| hírek, sport |