Az idén 20 éves Csobánc Népdalkör május 20-án, szombaton tartotta hagyományos Pünkösdi Dalostalálkozóját a diszeli közösségi házban, ahol a meghívott négy vendégegyüttes produkciójával fűszerezve, egyúttal fennállásuk két évtizedét is megünnepelték. Az eseményen egyperces néma főhajtással megemlékeztek azokról a régi népdalköri tagokról, akik már az égi kórusban énekelnek, illetve a város képviselői is megfogalmazták gondolataikat a nagy múltú helyi dalos csoporttal kapcsolatban.

 

 

 

A rendezvényre érkezett kórusoknak, a dalkörök tagjainak elsőként Kócs Ida, a vendéglátó tapolcai Csobánc Népdalkör vezetője köszönte meg, hogy elfogadták a meghívást a közös ünneplésre. Elmondta, a Csobánc Népdalkör múltja munkában, örömökben, sikerekben, eredményekben gazdag, majd reményét fejezte ki, hogy ez a siker a jövőben is folytatódik. A hagyományőrző csoport vezetője minden olyan személynek és szervezetnek köszönetet mondott, akik a népdalkör életét, tevékenyégét segítették az elmúlt időszakban.

 

 

 

Buzás Gyula önkormányzati képviselő Tapolca város önkormányzatának képviseletében köszöntötte a 20 éves Csobánc Népdalkört. A képviselő elárulta, személyesen is nagyon kedveli a népdalokat, nótákat és családi vonatkozásban a néptáncot is, majd rámutatott a Csobánc Népdalkör helyi értékhordozó tevékenységére, a magyar népi hagyományok megőrzésének fontosságára.

 

 

Tóth Bálint Diszel városrész önkormányzati képviselője arról beszélt, hogy már gyermekként is ismerte, hallotta a Csobánc Népdalkört, de akkoriban még nem kedvelte annyira a népi énekeket, a népzenét, ám ez mára jelentősen megváltozott. – Ma már azt is látom, hogy mennyit fejlődött az évek alatt a Csobánc Népdalkör, hogy egyre jobb előadásaik vannak, programjaik egyre összetettebbek, különlegesebbek, illetve általuk rendszeresen hallhatjuk azokat a népdalokat, amelyeket mindannyian nagyon szeretünk – dicsérte a helyi dalos csapatot Tóth Bálint, aki köszönetet mondott azért is, hogy a népdalkör messze viszi Tapolca és Diszel hírnevét az országban. /Töreky L./

 

 

 

 

 

Barátokkal, szép dalokkal ünnepelte meg 20 éves fennállását a Csobánc Népdalkör

| hírek, közélet, kultúra |