A Magyar Tehetség Központ és a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács illetékes szakmai bizottsága a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola tehetségpont működési kérelmét elfogadta, így 2023. március 31-től a tanintézmény “regisztrált tehetségpont iskolaként” működik tovább. Ennek keretében bekerül a tehetségpont hálózatba, nemzetközi versenyeken és pályázatokon vehet részt- tájékoztatta lapunkat Patonai Szilvia igazgató.

 

 

A tehetségpontok alapítását a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács közel tíz éve kezdeményezi és támogatja mind Magyarországon, mind a határon túli magyarlakta részeken. A tehetségpontok alapfeladata a tehetségek felismerése, az optimális fejlődésük segítéséhez szükséges állapotfelmérés (személyes és környezeti erősségek, gyengeségek), a tehetség-tanácsadás mind a tehetségígéret, mind a környezetében érintett pedagógus, szülő számára. A tehetségpontok legfőbb feladata, hogy hatékony segítséget adjanak a fiataloknak, valamint az érintett pedagógusoknak és szülőknek, a fiatal tehetségének felismeréséhez és kibontakoztatásához.

 

Március 16-án Hagyományőrző 1848-as ünnepi megemlékezés a katolikus iskolában a Fonyódról érkező I. Gyermekhuszár és Tüzér Bandériummal. A műsorban szerepet kaptak a Zenebona művészeti műhely tanulói, majd Domina Barnabás hagyományőrző huszárkapitány és a Gyermekhuszár Bandérium tagjai hagyományőrző módon mutatták be a huszárok életét, harci fegyverzetét, és egykori mindennapjait.


 

Március 20-a és 24-e között intézményi szinten vettek részt a tanulók a HAPPY HÉT vízzel történő folyadékpótlást népszerűsítő programon. A tanulók ezen a héten a víz szerepéről, a folyadékpótlás jelentőségéről, a cukros üdítők káros hatásairól, illetve az egészséges folyadékbevitelről tanulnak, játékos formában. A cél az, hogy a gyerekek folyadékpótlás céljából elsősorban vizet fogyasszanak.

 

Tehetségpontként működik áprilistól a helyi katolikus iskola

| hírek, kultúra, oktatás |