160 tapolcai és számos környékbeli általános iskolás diák vett részt a Wass Albert Könyvtár és Múzeum gyermekkönyvtárának idei olvasópályázatán, a legtöbb pontszámot elért pályamunkák készítőit díjátadó ünnepség keretében jutalmazta a kulturális intézmény tegnap kora délután. A pályázat fókuszába természetesen Petőfi Sándor került, hiszen a költő születésének 200. évfordulóját 2023-ban ünnepli az ország. A fiatalok az irodalmi, műveltségi feladatok megoldása során számos érdekességet tudhattak meg a magyar költészet egyik legjelentősebb alakjáról. A megoldásokhoz ezúttal is segítségül hívhatták a könyvtár állományát, katalógusát és az internetet is.

 

 

A fiatalokat és felnőtt kísérőiket dr. Décsey Sándor könyvtárigazgató köszöntötte, meleg szavakkal dicsérve a pályázaton induló gyerekeket. – Köszönöm a részvételt, a sok szép alkotást amit készítettetek, és remélem, hogy nem csak tanultatok, de jól is szórakoztatok munka közben- fogalmazott az intézményvezető, aki azt is megköszönte a gyerekeknek, hogy rajzos, festett alkotásaik által a könyvtár innentől még szebb és színesebb képet mutathat magáról.

 

 

A második osztályosok korosztályában Kocsis Dóra (Kazinczy 2/a) és Márkus Panna (Bárdos 2/z) végzett holtversenyben az első helyen. Mindössze 0.5 ponttal lemaradva Dér Csenge (Batsányi 2/a) és Pák Emma (Szigliget) végeztek a második helyen, Focht Andor (Bárdos 2/z) a harmadik legjobb pályamunkát adta be. A harmadikasok korosztályában Gombkötő Kata (Bárdos 3/z) adta be a legtöbb pontszámot érő pályamunkát, Puskás Máté (Batsányi 3/a) és Kurkó Enikő (Kazinczy 3/b) a második, illetve harmadik helyért vehetett át oklevelet a díjátadón. A negyedikesek versenyében Vers Lara Vica (Bárdos 4/a) vitte el a pálmát, Horvát Gréta (Nagyboldogasszony) és Szőcze Bálint (Batsányi) előtt. A korosztályban Hegyi Kristóf (Batsányi) a harmadik helyet szerezte meg a zsűri döntése alapján. A felsősök között Szabó Anna Mária (Bárdos 7/z) végzett az élen, Hegyi Dorka (Batsányi 7.o) lett a második, Pék Dóra (Batsányi 8.o) pedig a harmadik legjobb eredményt érte el pályamunkájával. /tl/

 

 

“Petőfi 200” olvasópályázat- Díjátadóval zárta a műveltségi versenyt a  gyermekkönyvtár

| hírek, közélet, kultúra, oktatás |