Szolnokon rendezték az országos seregszemlét, utánpótláskorú párbajtőrvívóknak. A háromnapos rendezvényen 17 tapolcai vívó lépett pástra és 9 érmet hoztak haza.

 

Felkészülten érkeztek Szolnokra és nagyot küzdöttek a tapolcai gyerekek. Mindenki koncentráltan és fegyelmezetten vívta végig a saját versenyét, volt olyan vívó, aki délelőtt 10:00-kor már a páston állt és este 20:30-kor még vívott. – meséli Keszler Dávid, vezetőedző.

 

„-Nagyon sikeresen zártuk ezt a hétvégét. Ráfért a gyerekekre a siker és plusz motivációt kaptak a folytatáshoz, mert látják, hogy a befektetett kemény munka előbb vagy utóbb meghozza a gyümölcsét, illetve ezek a többnapos versenyek kiváló csapatépítők is egyben, szuper kis közösség alakult ki a gyerekek között.” – értékelt a mester.

 

A Tapolca Vívóklub legeredményesebb versenyzője Konczek Lina lett, aki három érmet szerzett Szolnokon fotó: helyszíni

 

Eredmények: Törpici fiúknál, Hegyi Kristóf a 7. helyen végzett. Törpici lány kategóriában, Bicsérdi Kamilla 5. lett. Az újonc fiúknál, Tarsoly Csanád 5., serdülő lányoknál, Konczek Lina 6., kadet fiúknál, Süketes Miklós 3., Makkos Bence pedig 8. lett. Kadet lány kategóriában, Tarsoly Borbála ezüstérmet szerzett, Konczek Lina 8. helyezett lett. A kadet lány csapat (Tarsoly, Cserép, Konczek, Konkoly) a 3. helyen végzett. /hg/

 

Éremeső Szolnokon 

| hírek, sport |