A Dobó lakótelepen hosszú évek óta kihasználatlan nőtlen tisztiszálló falai között bérlakásokat tervez kialakítani a tapolcai önkormányzat, amennyiben az épület a város tulajdonába kerül- tudtuk meg a helyszínen Tapolca polgármesterétől.

 

 

Dobó Zoltán szerint, a tervezett beruházást a jelenlegi súlyos lakáshiány indokolja. Úgy fogalmazott, ha ebben a pillanatban plusz 100 darab szociális bérlakással rendelkezne a város, az sem lenne elegendő a helyi  igények kielégítésére.  Érdeklődésünkre elmondta, a tisztiszálló jelenleg még nem az önkormányzaté, azonban a térség országgyűlési képviselője, dr. Navracsics Tibor miniszter ígéretet tett, hogy közbenjár és segíti az épület évek óta szorgalmazott városi tulajdonba vételét.

 

 

 

– Terveink szerint, idén megkezdhetjük az előkészületeket. A 2023-as költségvetésünkben erre a célra elkülönítettünk 25 millió forintot, amelyet a tervezésre és egyéb felmerült adminisztrációra fordítunk. Az első lépéseket tehát az idei költségvetésünkből tesszük meg, a teljes építési, bekerülési költséget egyelőre nehéz lenne megsaccolni. Ugyanakkor a pályázati lehetőségeket is keressük a cél érdekében. Elképzeléseink szerint,  25-30 egyszobás garzonlakást alakíthatunk majd ki a statikailag kiváló, de jelentős átalakításra szoruló tisztiszálló falai között- mondta Dobó Zoltán. /Töreky L./

 

Szociális bérlakásokká alakítanák a volt nőtlen tisztiszállót

| gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat |