A Tiac körül felpezsdült az élet, azonban sajnos nem a bajnokságban mutatott teljesítménye hívta fel rá a figyelmet, hanem az elmúlt hónapokban feltárt gazdasági és szervezeti anomáliák miatt került középpontba.

 

„Nem kell pánikolni!” – kezdte beszámolóját Rédli Károly, a Tiac VSE tavaly októberben megválasztott elnöke, január 20-án, a Városi Moziban tartott nyilvános tájékoztatón.  Elmondta, hogy bár szűkös gazdálkodás mellett, de minden utánpótlás korosztályos és a felnőtt csapat részére is tartható a bajnokságban való részvétel. A találkozó apropóját az adta, hogy az új elnökség általános tájékoztatót kívánt tartani az egyesület jelenlegi helyzetéről a szülők, szurkolók és a támogatók irányába, – és ezt a jövőben is ilyen formában képzelik el-, azonban a tavaly novemberi elnökváltás bírósági bejegyzése óta több Facebook poszt, bejegyzés is megjelent, mely hivatalos állásfoglalást kívánt.

 

Rédli Károly, a Tiac elnöke felvázolta az egyesület jelenlegi helyzetét és válaszolt a felmerülő kérdésekre fotó: Havasi

 

Az egyesület elnöke részletesen taglalta az elmúlt időszak történéseit, időrendi sorrendben, kezdve az elnökválasztási nehézségektől, az átvilágításon át, a feltárt hiányosságok és kérdéses költéseken, elszámolásokon keresztül, a hivatalból történt feljelentésig. Elmondta, ezek tények, ezekkel nehéz vitázni, a bíróság dönt. A nézőtéren helyet foglaló, körülbelül 50 fő, érdeklődve és megdöbbenve hallgatta a beszámolót, melyet Skerlecz Bence sportmunkatárs egészített ki, a TAO pályázat és az abban tapasztalt, jogszerűtlen forrásfelhasználásokkal kapcsolatban. Rédli Károly elmondta, az MLSZ felé haladéktalanul jelezte a kérdéses kifizetéseket és bízik benne, hogy ez nem befolyásolja az egyesület további működését. Ezt követően az aktuális témákra, Facebook posztokra, nyilvános levelekre terelődött a hangsúly. Bár a Tiac közleményben tájékoztatott, hogy a továbbiakban nem kíván hangulatkeltő megnyilvánulásokra reagálni, a tájékoztatón szóba kerültek az utóbbi hetek, közösségi médiában megjelent játékosok és edző által megfogalmazott bejegyzések. Aki nincs otthon a témában és csupán a tapolcai sportélet rajongójaként vagy érdeklődőként vett részt a találkozón, nem érthette a kérdéseket és válaszokat, hiszen olyan név nélküli személyeskedésbe ment át a diskurzus, melyet kibontani nem elég az újság hasábja, de a találkozó közel két órája sem volt elegendő.

 

A Facebookon nagyságrendekkel több ember fejtette ki véleményét, mint ahányan személyesen megjelentek fotó: Havasi

 

Szóba került a távozó edző, hogy “ő valójában nem is volt szerződtetve” . A felnőtt csapat játékosai, akik nevében a csapatkapitány lemondta a tavaszi szereplést és az első csapat jelenlegi edzőjének elfogadottságáról. Rédli Károly elnök és Egyed Attila elnökségi tag biztosította a szülőket arról, hogy gyermekeik versenyeztetése és edzése zavartalanul folyik. A felnőtt csapat tavaszi fordulókon való részvételéről kizárólag az elnökség dönthet és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a Tiac folytassa a küzdelmeket, azonban ha ez mégsem sikerülne, az utánpótlás versenyek és a régióközponti feladatok reményeik szerint továbbra is zökkenőmentesen működnek. A moziban tartott tájékoztatót követően beadta lemondását Dobján Krisztián, az egyesület szakmai vezetője.  Nincs könnyű helyzetben a Tiac. Tisztázni kell a múltat, biztosítani a jelent és szervezni a jövőt. Rédli Károly szerint, összetartás és munka mentheti meg az egyesületet. /hg/

 

Rédli: Összetartás és munka mentheti meg a TIAC-ot

| hírek, sport |