Január 11-én az Úr megjelenését ünnepelték, a januári áhítaton átvették a Főegyházmegyétől a Betlehem készítő verseny díjait. Később  Ajkán korcsolyáztak,  majd közösen mondtak verset egy görögkatolikus iskola  diákjaival a Magyar kultúra napján a Nagyboldogasszony Római Katolikus Általános Iskola tanulói. Minderről Patonai Szilvia igazgató számolt be lapunknak.

 

 

A Vízkereszt ünnepe közös iskolai szentmisével kezdődött, majd Csonka Nándor atya az iskola épületében újévi házszentelést tartott. Az alsó és felső tagozatos tanulók közösen imádkoztak, majd Nándor atya az osztálytermeket és iskolánk helyiségeit áldotta meg.

 

 

A 2023. évi januári áhítaton a Veszprémi Főegyházmegye által kiírt Betlehem készítő verseny díjait Szalay Tímea a Veszprémi Főegyházmegye munkatársa adta át- tájékozatta lapunkat Patonai Szilvia igazgató.  Az alsó tagozatban különdíjat kapott : Hlavács Líza (3.o), Bogdán Ferenc Botond (3.o).  A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Szőcs Csongor 2.osztályos tanuló léphetett.  Kundermann Ákos 4.osztályos tanuló lett a második, Szabó Kála Mandula első osztályos kisdiák szerezte meg az első helyet. A Felső tagozat különdíjasa Nagy András 7.osztályos tanuló lett, a harmadik helyet a hatodikas Lázár Boglárka érdemelte ki. Szőcze Luca 6.osztályos  és Szőcze Bendegúz 2.osztályos tanuló egyaránt a második helyet szerezte meg. Az első helyezést  Horváth Barnabás 6.osztályos tanulónak ítélték az alkotások bírálói. A Veszprémi Főegyházmegye az oklevelek mellé szép és értékes ajándékokkal is elismerte a Betlehem készítő versenyben résztvevő tapolcai diákok kreativitását és szorgalmát.

 

 

A közösségformáló kirándulások is folytatódtak az oktatási intézményben. A 7. osztályos tanulók  2023. január 14-én korcsolyázni mentek Zétényi Anna tanárnő vezetésével az ajkai jégcsarnokba. A turisztika szakkör tanulói, akik minden hónapban Oláh Imre tanár úr vezetésével lakóhelyünk egy kiválasztott nevezetességét tekintik meg,  január második hétvégéjén a Papsapka köveket látogatták meg a Csobánc hegy lábánál.

 

 

Patonai Szilvia igazgató azt is elmondta, hogy január 20-án, a Magyar Kultúra Napja alkalmából, a Himnusz születésének 200. évfordulója tiszteletére felső tagozatosaikkal csatlakoztak a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolához egy közös versmondás erejéig. Az iskola – mint azt megtudtuk- részt vesz a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség által kiírt Országos Örökségvédelmi Pályázaton.  A fődíjasok egy remek csapatban, érdekes értékmegőrző munkában vehetnek részt nyáron az Országos Ifjúsági Örökségvédő Táborban. Már csak ezért is érdemes, nagy szeretettel várják hát a jelentkezőket. /tl/

 

Lelkiekben gazdagodva vízkereszttől a Himnusz születésnapjáig

| hírek, hitélet, kultúra, oktatás |