Révfülöpi diákokkal együtt tartottak karácsonyi ünnepséget a Szász Márton Általános Iskola értelmi sérüléssel élő tanulói csütörtökön. Mint azt megtudtuk, az eseményt hagyományteremtő céllal szervezte meg a tapolcai tanintézmény. Az “integrált karácsony” program egyben lehetőséget adott arra, hogy Frang Vivien igazgatóasszony beszámoljon a Tapolcai Médiának az iskola eszközparkját és udvari épületét érintő friss fejlesztésekről is.

 

 

Első alkalommal szerveztek ép és sérült diákoknak közös karácsonyi programot a tanintézményben, a vendég a révfülöpi általános iskola ötödik osztálya volt. Az eseményt Kollátné Szabó Andrea, a Szász Márton iskola szociális segítője kezdeményezte aki – mint Frang Vivien fogalmazott- rendkívüli energiával és elhivatottsággal végzi a munkáját az iskola falai között nap mint nap. A program, a karácsonyi műsor, a karácsonyfa állítás, a kézműves foglalkozás remekül sikerült, ahogy az ünnepi alkalomra kínált csemegék és forró csoki is mindenkinek nagyon ízlett.

 

 

 

Az iskola életében is különleges eseményt megtekintette Fenyvesi Zoltán tankerületi vezető is.   

 

Az igazgatóasszony a Szász Márton Általános Iskola legfrissebb fejlesztéseiről is beszámolt a Tapolcai Médiának. Megtudtuk, a közelmúltban elkészült a balesetveszélyessé vált északi fal felújítása, már csak a meszelés van hátra, de az udvari raktárépület tetőszerkezetét is sikerült helyreállíttatni. Hamarosan a kültéri gyermek mászófal alatti talaj is speciális gumiszőnyeg borítást kaphat. A város 300 ezer forintot adott a célra, hogy csökkenjen a balesetveszély a játék használata során- tudtuk meg. – Azt gondolom, hogy a felsoroltak mellett, az utóbbi három évben sok nagyon hasznos fejlesztést sikerült megvalósítanunk a fenntartó és Tapolca város önkormányzatának támogatásával – értékelte pozitívan az elmúlt években kialakult együttműködést, a kitűzött fejlesztési célok megvalósulását az oktatási intézmény vezetője. /Töreky L./

 

 

 

“Integrált karácsony” és friss fejlesztések a Szász Márton iskolában

| hírek, kultúra, oktatás, önkormányzat |