-Azért írtam himnuszt és indulót a városnak, mert életem utolsó szakaszában annyi megbecsülést, szeretetet és tiszteletet kaptam Tapolcától, a tapolcai emberektől, hogy teli lett vele a lelkem. Most ünnepélyesen átadom a városnak zenei termékemet -fogalmazott dr. Görcsös Mihályné, dr. Takáts Gizella nyugalmazott pedagógus, számos könyv, irodalmi munka szerzője pénteken délelőtt, a polgármesteri hivatal udvari tanácstermében lezajlott bensőséges hangulatú ünnepségen. 

 

 

Az eseményre az ismert és közszeretetnek örvendő szerző meghívta Tapolca kulturális és zenei életének több ismert személyiségét is, akik nyomtatott és írott formában egyaránt kezükbe vehették, illetve ajándékként megkapták a Tapolcai Körkép című, három tételből álló alkotás szép, nyomdai  kivitelű kottáját, szövegkönyvét.

 

 

Az adományozó elmondta, Kodály Zoltán bíztatására kezdte meg zenei pályáját, mint mondta, a tanár úr arra kérte, hogy “énekeljen és énekeltessen!”. – Tisztelettel átadom most művemet a város polgármesterének, hogy  általa a városnak ajánljam fel- ismertette az esemény célját Gizi néni. Megtudtuk, a közelmúltban, Nagyboldogasszony ünnepén a városhimnusznak szánt művet orgonakísérettel bemutatták a helyi plébániatemplomban, az induló pedig már 2002-ben, a Szólj síp, szólj !-című kötetben olvasható volt, de akkor még nem gondolta a szerzője, hogy kiegészíti és meg is zenésíti azt. A mű harmadik tételének címe és végső kicsengése mókás, hiszen nem kell mindig ünnepélyesnek és komolynak lenni, viccelni is kell! – fogalmazott dr. Görcsös Mihályné, dr. Takáts Gizella. Így lett Bemutatóka-Móka a befejező tétel címe, amelynek középpontjában a tópart, a nagy malomkerék és a Gabriella szobor áll- tudhattuk meg.

 

 

A művet ünnepélyesen átvették a szerzőtől a Járdányi Pál Zeneiskola, a Bárdos iskola kórusa, a Tapolcai Kamarakórus, a Tapolcai Musical Színpad, a Batsányi Kórus, a Batsányi Táncegyüttes és a Tapolcai Média képviselői, vezetői. Az alkotó reményét fejezte ki, hogy a jövőben minden érintett hozzá tudja majd tenni önmagát, tudását és előadja, bemutatja azt. /Töreky László/

 

 

Himnuszt, indulót írt és ünnepélyesen átadta szeretett városának

| hírek, közélet, kultúra, önkormányzat |