Egy tapolcai ikerpár, Orbán Péter és Krisztián sikeresen szerepelnek különböző szlalomversenyeken. Az autóversenyzés iránti szerelem mindkettőjüknél az egyetem és főiskola elvégzését követően bontakozott ki.

 

Informatikusként az első fizetésükből vásárolták autóikat, melyekkel Honda találkozókra jártak, ahol rendre szerveztek gyorsulási- és szlalom versenyeket is, itt „fertőződtek” meg. Széria autókkal versenyeztek, ami azt jelenti, hogy nem nyúltak a gyári konstrukciókhoz, így a hétköznapi közlekedésben is tovább használhatták a gépjárműveket. A Honda Civicek után Péter egy Honda S200-es autóba ült át, Krisztián pedig egy 320 lóerős Porsche Cayman S típusú autócsodát vásárolt.

 

Orbán Krisztián egy gyönyörű Porsche Caymannal versenyez fotó: hf

 

Tavaly egy hirdetésre jelentkezve indult el az első hivatalos versenyén, melyen második helyezett lett. Ezt követően elindultak az országos szlalombajnokságban, ami csak tovább fokozta a versenyzés iránti vágyat. „- A Magyar Szlalom Bajnokság 2022-es idényében 7 futamot rendeztek, változatos helyszínekkel és változatos időjárási körülmények között, amik néha megkeverték a lapokat.

 

 

Az idei bajnokságban a széria 2000cm feletti kategóriát sikerült megnyerni, jövőre is tervezem, hogy újra elindulok a sorozatban.”- összegezte a szezont Krisztián. Orbán Péter így értékelte idei utolsó versenyét: “-Véget ért a 2022-es Országos Szlalom Bajnokság, melynek záró futamát az M-Ringen tartották október 22-én. Az időjárással ezúttal szerencsénk volt, mert a délutánra beígért eső előtt sikerült befejezni a versenyt, így mindenki száraz pályán tudott autózni. Sajnos a széria 2001 ccm feletti kategóriában most csak 3-an voltunk, így inkább más kategória időeredményeihez lehetett hasonlítani az időket.

 

 

A kategóriámban ezúttal a második helyet sikerült elérni, de az időeredményeimmel nem voltam igazán kibékülve, mert 3-ból 2 kört is jónak éreztem, de az időkön ez mégsem látszódott. Megpróbálom videón kielemezni, hogy hol lehetett volna jobban menni, és természetesen további gyakorlásokra van szükség. Összességében jól sikerült a bajnokság, és a szervezés is profi volt.”hg”

 

Az idővel versenyez a tapolcai ikerpár

| hírek, sport |