Józsa Zoltán, a Jókis Alap Kft. ügyvezetője és Dobó Zoltán polgármester tegnap aláírták a kivitelezői szerződést, így hamarosan elkezdődhet a Kazinczy tér 3-5-7 számú Y épületek és a fűtőmű melletti szabadidős park, játszótér megújulása.

 

 

Több generáció számára nyújt majd szép parkosított környezetben kikapcsolódást, játék- és sportolási lehetőséget az a többfunkciós közösségi tér, amely a tervek szerint hamarosan megvalósulhat a Kazinczy tér 3-5-7 számú Y épületek és a fűtőmű melletti régi játszótér, illetve a rossz állapotú aszfaltos sportpálya területén.

 

 

 

A kivitelezésre a Balatoni Fejlesztési Tanács pályázatán elnyert 40 millió forint és város által biztosított mintegy 25 milliós önrész áll rendelkezésre- tájékoztatott Dobó Zoltán polgármester, Puskás Ákos alpolgármester és Buzás Gyula, a városrész önkormányzati képviselője még februárban.

 

Buzás Gyula,  Dobó Zoltán és Puskás Ákos még februárban jelentették be a beruházást lehetővé tevő pályázat elnyerését

 

Akkor elhangzott, a régi teniszpálya helyén parkosított zöldterület lesz, az idők folyamán erősen elhasználódott focipálya helyén pedig egy kisebb sportpálya és egy rugós testedző eszközökkel felszerelt “felnőtt játszótér” épül majd. Ezzel párhuzamosan parkosítanak is majd a szakemberek, fákat, cserjéket, bokrokat ültetnek és napvitorlákat is elhelyeznek majd a hőség elleni hatékony védelem érdekében- tudtuk meg. /tl/

 

Aláírták a kivitelezővel a szerződést, megújulhat  a Kazinczy téri szabadidős park

| gazdaság, hírek, közélet, önkormányzat, sport |