Az ifjú tapolcai muaythai harcos Tóth Zsombor részt vett az IFMA Utánpótlás Muaythai Világbajnokság Malaysia – ‘Grand Slam’ tornán, ahol ezüstérmet szerzett.

 

A Szilágyi Muaythai SE versenyzője kemény munkával került a válogatottba, így adatott meg neki az a lehetőség, hogy hazáját, Magyarországot képviselheti a távoli ázsiai országban, Malaysiában.

 

Tóth Zsombor a magyar válogatott tagjaként vett részt a megmérettetésen fotó: helyszíni

 

Zsombor magabiztosan menetelt a döntőig. A palesztin Rawad Ateekkel került össze a döntőbe jutásért. A palesztin hatalmas iramban próbálta Zsombit megtörni, de ezekre a támadásokra azonnal ritmust tudott váltani és megelőző láb- és kéztechnikákkal válaszolni. Az első menet közepén a palesztin egy belépés közben lent felejtette kezét, amit Zsombi egy forduló könyökkel megtorolt. A rászámolás után a palesztin clinch technikával próbálta lábon kihordani és elkerülni az újabb leütést, de Zsombi egy ismételt könyökütéssel és egy fejre irányuló térdrúgással befejezte a mérkőzést, így Tóth Zsombor a döntőbe került.

 

Férfias, kemény ütközeteket követően jutott a döntőbe. fotó: helyszíni

 

A döntőben a mexikói Angel Damián Garcia González ellen lépett ringbe a tapolcai tehetség. A mexikói nagyon erős volt fizikailag. Az elejétől kezdve jött folyamatosan előre és próbálta erőltetni a clinchet. Zsombi az első menetben rendre le tudta forgatni oldalirányba, valamint clinchben is uralta a meccset, ezzel a bírók neki adták az első menetet. A második menetben viszont már kijött a mexikói fizikai fölénye és ezt a nagy iramot Zsombor nem tudta felvenni egészen a harmadik menet végéig.

 

Zsombor a döntőben pontozással kapott ki, így ezüstérmes lett. fotó: helyszíni

 

Zsombi hatalmas szívvel, méltóságteljesen végig küzdve a három menetet, ponttal kapott ki, így végül ezüstéremmel végzett a tornán. – tudtuk meg Rebrei József szövetségi kapitány helyettestől. Zsomborra méltán büszkék szüleik, akik a közösségi média felületén is megköszönték Szilágyi Arnold edző felkészítő munkáját. /hg/

 

Tóth Zsombor ezüstérmet szerzett Malaysiában

| hírek, sport |