Nagy Miklós szeptemberben elindul élete legnagyobb megmérettetését jelentő Spartathlon elnevezésű ultrafutó versenyen. Miklóst támogatásáról biztosította csapata, a Tapolcai Trappolók Egyesület, akik jó hangulatú közösségi futással bíztatták a sportembert.

 

A futó még soha nem futott ilyen hosszú, 245 km-s távot, ezért nagy izgalommal tölti el, hogy bírja majd az emberfeletti megpróbáltatásokat. Körülbelül 7-8 évvel ezelőtt kezdett futni, egy életmódváltásnak köszönhetően, amikor elhatározta leteszi a cigarettát. Ezalatt az idő alatt több versenyen is elindult, leghosszabb táv a Balaton kerülés volt.

 

Nagy Miklós hatalmas elszántsággal készül élete eddigi legnagyobb megmérettetésére fotó: Havasi

 

A Tapolcai Trappolók Egyesület elnöke, Földesi József, aki maga is elindult már a Spartathlon versenyen, tapasztalataival, biztatásával és személyes jelenlétével is segíti Miklóst. Ketten utaznak szeptember végén Görögországba, hogy közösen győzzék le a fizikai és mentális nehézségeket. Földesi József elmesélte, hogy több holtpont is van a távon, hol a természeti elemekkel, emelkedőkkel, hőséggel kell megbirkózni, hol pedig a saját testi és lelki tűrőhatárok korlátaival.

 

Csapattársak, barátok fejezték ki támogatásukat a közösségi futással fotó: Havasi

Nagy Miklóst csapattársai is biztatják és támogatásuk jeleként közösségi futással adtak érzelmi muníciót a felkészüléshez. /hg/

 

Nagy Miklós elindul a Spartathlonon

| hírek, sport |