A városszerte zajló útépítésekről és járdafelújításokról tartottak informális megbeszélést a kivitelező Via Vomito Kft. és a város önkormányzatának képviselői a mai nap délelőttjén. A Május 1. utcai parkolók mart aszfalttal történő megújítása már a következő napokban elkezdődik- tudtuk meg többek között.  

 

 

Elsősorban az útépítések menetrendje és az időközben a felmerült kérdések, problémák tisztázása volt a mai összejövetel célja. Az elhangzott közérdeklődésre is számot tartó információkat a város alpolgármestere foglalta össze a fórumot követően.

 

Számos időszerű kérdés megtárgyalása a városházán a nyár folyamán zajló útépítések témakörében 

 

Puskás Ákos: …a mart aszfalt terítésére és bedolgozására kizárólag a magas napi átlaghőmérséklet alkalmas… 

 

Puskás Ákos elmondta, a jelenleg zajló járdaépítésekkel és javításokkal párhuzamosan, a napokban a mart aszfaltos utak és parkoló felületek kiépítése is elkezdődhet. Az időzítés nem véletlen, a mart aszfalt terítésére és bedolgozására kizárólag a magas napi átlaghőmérséklet alkalmas. Gyakorlatilag már az elkövetkező napokban a Május 1. utcában, a régi városi temető és a Viszló utca környékén ezzel a technológiával épülnek utak, illetve parkolók Tapolcán. (A Május 1. utca lakóit már kérik, hogy járműveikkel hagyják el az érintett területeket.)  Hamarosan elkezdődhet a “Sebron bejárat”, tehát a 77-es úttól a vasúti átjáróig tartó szakasz aszfaltozása is, később folytatják majd a vasúti átjárón túli részekkel. Diszel városrészben a terveknek megfelelően a Mező Imre és a Berek utcát  látja el mart aszfalttal a kivitelező. A Barackos városrész lakóinak régi jogos igénye is teljesülhet hamarosan, hiszen a kivitelező augusztus hónapra tervezte be az ottani utak aszfaltozását az említett technológiával. Remélik, hogy sem az alapanyag ellátásban, sem az időjárás alakulásában nem történik semmi rendkívüli- tájékoztatott Puskás Ákos. Arra kérdésünkre, hogy az infláció és az áremelkedések mennyiben befolyásolják, vagy veszélyeztetik az eredeti terveket, azt mondta az alpolgármester, hogy szerencsés helyzetben van Tapolca, jól kalkuláltak korábban. – Szerződésünk van a kivitelezővel, aki eddig  tervszerűen teljesített és ősz elejére ígérte a munkák befejezését. Az államtól kapott összeghez pedig korábban a városi költségvetéséből hozzátettünk több, mint 100 millió forintot, remélhetőleg ez a pénz elég lesz a tervezett munkálatokra. /Töreky László/

 

 

Folytatódnak az aszfaltozások – átbeszélték a menetrendet a városházán

| gazdaság, hírek, önkormányzat |