Két telt házas előadással zárta az évet a Basic Táncstúdió a Tamási Áron Művelődési Központban. A szülők, hozzátartozók fanyar humorral átitatott műsort láthattak, melyet a profi színészek játéka és a táncstúdió növendékeinek odaadása varázsolt felejthetetlenné.

 

-Idén 12. alkalommal rendeztük meg az éves gálánkat Galád család címmel. A témát az Adams family című film adta, főszerepben Wednesday-jel, aki táncos szeretne lenni, ám ez a családi hagyományokba egyáltalán nem illeszkedik. Végül a szülők megenyhülnek és beíratják egy tánciskolába. – meséli Folmeg Barbara, a Basic Táncstúdió vezetője.

 

A koreográfiák bemutatását az Adams Family tematikája köré rendezték fotó: Havasi

 

-A stúdió növendékein kívül három színész, Simonyai Lujza, Pap Lívia, Németh Ádám és egy artista művész Szabó Lilla vett részt az előadásban. A stúdió a Balaton – felvidék egyik legnagyobb tánciskolájaként jelenleg öt tanár nénivel működik, 160 táncos, 4 korcsoportban tanulhat táncolni. Iskolás kortól lehetőséget biztosítunk a versenyzésre, jelenleg 49 versenyzőnk van, akik nagyon szép eredményeket érnek el nemzetközi szinten is. Külön öröm, hogy egyre több Basices növendék táncol színházakban, idén már az ötödik „gyermekünket”, Steiner Annát vették fel táncművészeti képzésre.

 

A gálaműsorban profi színész és amatőr táncos dolgozott együtt fotó: Havasi

 

Szeptemberben elindítjuk a felvételi előkészítőnket, ahova olyan gyermekeket várunk, akik a táncművészetben szeretnének tevékenykedni, illetve ilyen irányú iskolában szeretnék folytatni a tanulmányaikat. Jövőbeni terveink között szerepel egy táncos tehetséggondozó program elindítása, ahol hátrányos helyzetű, tehetséges gyermekeket szeretnénk képzeni, ehhez keressük a támogatóinkat. A gála után nyári szünetre megyünk, idén már három táborunk is betelt, melyekből az egyik egy edzőtábor lesz, ahol a versenyzőkkel elkezdünk felkészülni a következő versenyévadra. Szeptembertől újra megnyitjuk kapuinkat az érdeklődők számára.

 

Látványos műsorral kápráztatta el a közönséget a Basic Táncstúdió fotó: Havasi

 

Első körben október végéig lehet hozzánk jelentkezni, majd a második félévben január – februárban lesz beiratkozási lehetőség, ide várjuk szeretettel új növendékeinket. – zárta sorait Folmeg Barbara. /hg/

 

Látványos bemutatókat tartott a Basic Táncstúdió

| hírek, kultúra, sport |