Tapolca város önkormányzatának tagjai, továbbá a térség meghívott polgármesterei jelenlétében ünnepélyesen átvette képviselői megbízólevelét Dr. Navracsics Tibor. A Veszprém megye 3-as számú választói körzet frissen megválasztott országgyűlési képviselője beszédében pártállástól független, azon felülemelkedő képviseletet ígért a településeknek. Az országgyűlési választás eredményét Takács Lászlóné,  a választási bizottság elnöke ismertette, majd  Dr. Iker Viktória jegyző értékelte a választás lebonyolítását, amely -mint elhangzott-  gyakorlatilag rendben, kirívó vagy rendkívüli események nélkül zajlott. Az esemény hivatalos részét  állófogadás követte a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában, ahol Dobó Zoltán polgármester mondott pohárköszöntőt.

 

 

Dr. Navracsics Tibor: Mindenkire számítok és Önök is számíthatnak rám, párthovatartozásra, ideológiai függőségekre, életmódra való tekintet nélkül. /Fotók: tl/

 

A körzetben 67516 fő volt a választásra jogosultak száma, ebből 45328 fő  adott le szavazatot helyben. Átjelentkezéssel, külképviseletei szavazással pedig 1936 fő élt. Érvényes szavazat összesen 46720 darab született, ebből  Rig Lajosra 20297-en, Fórizs Lajosra 396-an, Dr. Navracsics Tiborra 23685-en, Sándor Balázsra 1115-en, Takács Lajosra pedig 727-en szavaztak. Elhangzott,  Dr. Navracsics Tibor 2006 és 2014 között már volt országgyűlési képviselő, négy évig vezette a Fidesz frakcióját, töltött be miniszterelnök-helyettesi pozíciót, volt közigazgatási, igazságügyi és külügyminiszter, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa. Jelenleg a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program kormánybiztosa, az Észak-Nyugat Magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna fejlesztéséért felelős kormánybiztos, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európai Stratégiai Kutatóintézetének vezetője.

 

Dr. Iker Viktória: Rendben zajlott a választás lebonyolítása, rendkívüli esemény nem történt

 

Takács Lászlóné a választási bizottság elnöke ismerteti a választás eredményét

 

Takács Lászlóné gratulált a parlamenti választások helyi győztesének, majd ünnepélyesen átadta számára a megbízólevelet. Dr. Navracsics Tibor ünnepi beszéde a megbecsülés hangján szólt. Úgy fogalmazott, mindenkinek jár a köszönet aki április 3-án aktív volt a körzetben, élt a választójogával, vagy éppen éjszakába nyúlóan segítette lebonyolítani a választást. – Mindezt tették azért, hogy ezúttal is szabad és tisztességes választás legyen Magyarországon. Ez a demokrácia diadala- hangsúlyozta. A frissen beiktatott parlamenti képviselő ugyanakkor a “versenytársaknak” is megköszönte, hogy egy nagyon szoros, éppen ezért izgalmas, de mérsékelt és  alapvetően tisztességes választási kampányt folytattak. – Bízom benne, hogy most amikor levonultak a csapatok a pályáról, az esetleges sértések, inzultusok a feledés homályába vesznek és elkezdődhet egy másik korszak. Mi itt egy nagy közösséget alkotunk, együtt jelentjük a demokráciát, a helyi közigazgatást, a helyi politikai életet, de jelentjük azt a felelősséget is, amelyet az utánunk következő nemzedékek fejlődéséért, életszínvonaláért, munkalehetőségeiért, kulturális lehetőségeiért viselnünk kell.

 

Dr. Navracsics Tibor országgyűlési képviselő megelőlegezett bizalomként fogja fel a választók döntését

 

Rajtunk áll, hogy milyen lesz a jövő Ajkája, Tapolcája, Sümegje, Badacsonya, 56 falu élete…, megtesszük-e azt, ami  Magyarország legszebb, legígéretesebb régiójává teszi ezt a környéket. Ez az álom viszont csak akkor válhat valósággá, ha együttműködünk!  A mérkőzést lefújták, nincsenek csapatok, csak egy csapat van. Azt  a bizalmat, amit április 3-án kaptam, egy megelőlegezett bizalomként fogom fel, ami nagyon gyorsan elillanhat ha nem szolgálom meg alázatos, becsületes és szorgalmas munkával. Abban bízom, hogy 2026-ban, amikor a ciklus lejár, tiszta lelkiismerettel állhatok majd önök előtt. Mindenkire számítok és önök is számíthatnak rám, párthovatartozásra, ideológia függőségekre, életmódra való tekintet nélkül. Együtt kell működnünk, ez a körzet így tud majd felemelkedni, így viszont Magyarország legkiválóbb térségei közé tud illeszkedni- kérte a közös munkát a jelenlévőktől Dr. Navracsics Tibor.

 

Pezsgős koccintás a TÁMK aulájában

 

Később Dobó Zoltán pohárköszöntőjében arra bíztatta a jelenlévő polgármestereket, hogy egymás értékeit ismerjék el, tegyenek együtt a közös ügyekért, hogy békesség és termékenység hathassa át a választókerületet. A térség új országgyűlési képviselője felé pedig azt a kérést fogalmazta meg, hogy erőben, egészségben és nagy türelemmel kezelje a választókerület valamennyi polgármesterét, választópolgárát és atyai jósággal tekintsen Tapolcára és környékére is. /Töreky László/

 

 

Dr. Navracsics Tibor: “Mindenkire számítok és Önök is számíthatnak rám.”

| hírek, önkormányzat, politika, politika |