Polgármesteri köszöntő, városi kitüntetések átadása, a Tapolcai Musical Színpad előadóinak produkciói, majd zenés, ünnepi  állófogadás szerepelt Tapolca Város Napja programjában április elsején, pénteken este. Tapolca ötvenhat évvel ezelőtt, 1966. március 31-én kapta vissza városi rangját és 1977. április elsején, tehát 45 éve egyesült Diszellel. Idén Németh László személyében új díszpolgára lett Tapolcának, rajta kívül még kilenc arra érdemesült tapolcait és egy vállalkozást tüntettek ki a várossá válás alkalmából.

 

Dobó Zoltán ünnepi köszöntőjében arról beszélt, hogy a Város Napja egyfajta születésnap, egy ünnep, amely az összegzés ideje is egyben. Hangsúlyozta, Tapolca egy több, mint ezer éves örökség, amelyet a jelen emberének kell megőrizni, gyarapítani és továbbadni az utódoknak.

 

Dobó Zoltán polgármester: “van kinek, és van mit megköszönnünk” /Fotók:tl/

 

A polgármester a test, a szellem és lélek hármasságával érzékeltette, hogy a városnak  épített értékeit, céljait, vízióit és a humán oldalát, az egymás iránt érzett felelősséget egyaránt szem előtt kell tartva és gyakorolva kell dolgoznia a  jövő generációinak  érdekében. Hozzátette, Tapolca az elmúlt időszakban a gazdaság és a kultúra területén egyaránt előre tudott lépni, amiért “van kinek, és van mit megköszönnünk”- zárta ünnepi beszédét a következő percekben színpadra lépő, idén és az elmúlt években kitüntetett tapolcaiakra is utalva Dobó Zoltán.

 

Németh László, a Batsányi Táncegyüttes alapítója, korábbi vezetője a helyi kórházban vehette kézbe néhány napja az elismerést /Fotók:tl/

 

A 2022-es városnapi ünnepségen, Németh László, a Batsányi táncegyüttes alapítója, egykori mestere részére, Tapolca önkormányzata, a  város hírnevének öregbítése érdekében végzett aktív művészeti tevékenysége elismeréséül, Tapolca város díszpolgára kitüntetést adományozott. (Az elismerést néhány napja a tapolcai kórházban adta át Laci bácsi számára a városvezetés, a díjátadón a Tapolcai Média által készített kisfilm idézte meg Németh László  és a Batsányi Táncegyüttes múltjának és jelenének néhány pillanatát, a díszpolgári oklevél átadását ).  Csank Péter,  a Cellcomp Kft. ügyvezető igazgatója az elmúlt 20 évben a Cellcomp Kft. cégvezetőjeként végzett hozzáértő, magas színvonalú tevékenysége elismeréséül Tapolca Városért  kitüntetést vehetett át, ahogy Tapolca Városért kitüntetést kapott Siklósi Gergely is . (Gergely a kitüntetését három hete, a március 12-én megrendezett helyi Sportgálán vette át.) Vasáros Ferencné gyermekkönyvtáros részére magas színvonalú és sokrétű szakmai felkészültsége, lelkiismeretes és odaadó szakmai tevékenysége elismeréséül Tapolcai Közművelődésért kitüntetést adományozott a város. Egyedné Kiss Katalin, a Szász Márton Általános és Szakiskola gyógypedagógusa, a Szász Márton Általános Iskolában 40 éven keresztül, magas színvonalon végzett oktató – nevelő munkája, a sajátos nevelési igényű gyermekek fejlődése érdekében kifejtett gyógypedagógusi tevékenysége elismeréséül Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést vehetett át Dobó Zoltán polgármestertől. Horváth Zoltánné, a Tapolcai Kertvárosi Óvoda intézményvezetője részére, kiemelkedő szakmai felkészültsége, színvonalas szakmai munkája, gyermekközpontú és lelkiismeretes intézményvezetői tevékenysége elismeréséül Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést adományozott a város önkormányzata.

 

Csank Péternek, a Cellcomp Kft. igazgatójának Tapolca Városért kitüntetést ad át Dobó Zoltán polgármester

 

Tapolcai Nevelésügyért kitüntetést vehetett át a városnapi ünnepség keretében Keszler Gyula, a Batsányi János Gimnázium és Kollégium kollégiumi nevelője, elhivatott és lelkiismeretes kollégiumi nevelő munkája elismeréséül. Magvas Zoltán, vezető szociális- és mentálhigiénés munkatárs részére magas színvonalon végzett aktív szakmai tevékenysége, elhivatott, megbízható, példaértékű és lelkiismeretes munkája elismeréséül Tapolcai Egészségügyért és Szociális Ellátásért kitüntetést adományozott a város. Munkatársunk, barátunk, Varga Károly, a Tapolcai Média Kft. vágó, operatőre példamutató közösségi munkája, kiemelkedő szakmai tevékenysége elismerésül kapta meg a Tapolcai Közszolgálatért kitüntetést. Gyenge Tibor, a Tapolcai Rendőrkapitányság r. törzszászlósa  részére, kiemelkedően eredményes rendőri munkája, kimagasló szakmai tudása és tevékenysége, példaértékű aktivitása és magatartása elismeréséül Tapolca város, Az Év Tapolcai Rendőre kitüntetést adományozta. A Borbély Kft. nevében, Borbély Tamás vehette  a szőlészet – borászat területén kifejtett magas színvonalú, hozzáértő és lelkiismeretes, nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő tevékenysége elismeréséül az Az év vállalkozása kitüntetést.

 

A színpadon Torma Tamás, Bali Mónika és Szabó György

 

Az ünnepség kulturális fellépői ezúttal a Tapolcai Musical Színpad legjobb énekes előadói, Baranyai-Tóth Kiara, Tasner Réka, Szabó György, Bali Mónika, Kötéljártó Napsugár és Torma Tamás voltak. Az ünnepi esemény később a Tamási Áron Művelődési Központ aulájában folytatódott, ahol Dobó Zoltán pohárköszöntőt mondott, majd  Román Iván, Őri Jenő és Tóth Péter, a Járdányi Pál Zeneiskola művész tanárai muzsikája mellett, állófogadást tartottak  a város kitüntetettjei és vendégei részére. ( Az eseményen készült további fotóinkat, a kitüntetések átadásnak pillanatait  a tapolcaimedia facebook oldalon, albumba rendezve tettük közzé)  /Töreky L./

 

Dobó Zoltán pohárköszöntőt mond a TÁMK aulájában

 

56 éve kapta vissza városi rangját Tapolca- városnapi ünnepség a művelődési központban

| hírek, közélet, kultúra, önkormányzat |