Németh László, a Batsányi Táncegyüttes alapítója, korábbi vezetője díszpolgári címet igazoló dokumentumot vett át a Tapolca polgármesterétől, illetve város önkormányzatának küldöttségétől. A már több mint fél évszázada működő helyi tánccsoport nagy tisztelettel övezett és szeretett Laci bácsija a Deák Jenő Kórház belgyógyászatán vehette kézbe a legmagasabb városi kitüntetést. A képviselő-testület még tavaly decemberben döntött arról, hogy ” Tapolca hírnevének öregbítése érdekében végzett aktív művészeti tevékenysége elismeréséül”,  Tapolca Város Díszpolgára címet adományoz a Batsányi Táncegyüttes atyjának. 

 

A kitüntetés mellé értékes és stílusos ajándék, egy porcelán óra is járt  /fotók:tl/

Az erről szóló oklevelet Dobó Zoltán polgármester adta át a kitüntetettnek, akinek  a helyszínen gratulált és ajándékokat adott át  Puskás Ákos és Pass Sándor alpolgármester, Dr. Iker Viktória jegyző, illetve Bán László, Kiss Bernadett és Buzás Balázs, a Batsányi Táncegyüttes jelenlegi vezetői, oktatói. Laci bácsi meghatódva fogadta a város, a jelenlévők  elismerését, ígérte, hogy felgyógyul és visszatér, hiszen vannak még ötletei, tervei a helyi táncélettel kapcsolatban.

Tavaly ősszel, a Batsányi Táncegyüttes jubileumi gálaműsorán szűnni alig akaró taps jelezte, hogy Németh Lászlót ma is nagyra becsülik és szeretik tanítványai. A díszpolgári cím adományozásával a város azt a több évtizedes, elkötelezett, nagy tudással, szívvel-lélekkel végzett művészeti munkát is elismerte, amely maradandó, a jelenben továbbvirágzó, a város hírnevét öregbítő közösségi és kulturális értéket hozott létre Tapolcán. /Töreky L./

 

Elöl a kitüntetett Németh László, mögötte Buzás Balázs, Dobó Zoltán, Kiss Bernadett és Bán László

 

Személyesen vette át díszpolgári oklevelét Németh László

| hírek |