A nemzetközi nőnap alkalmából tartott ünnepségen,  szép köszöntőkkel és kulturális műsorokkal ajándékozta meg hölgy tagtársait a Tapolca és Környéke Kistérségi Nyugdíjasok Érdekvédelmi, Érdekképviseleti Egyesülete csütörtökön délután, a  Tamási Áron Művelődési Központban.

 

Kálmán Béla elnök köszönti a hölgyeket a nemzetközi nőnap alkalmából a TÁMK színháztermében /fotók:tl/

 

Térségünk  nyugdíjasait tömörítő szervezetnél régi hagyomány, hogy nőnap alkalmából szép ünnepi gondolatokkal, kulturális műsorokkal, virággal köszöntik a férfiak az egyesület nőtagjait. Idén sem történt ez másképpen. A jelenlévő hölgyeket Kálmán Béla a szervezet elnöke, Dobó Zoltán polgármester és  Rig Lajos országgyűlési képviselő is a megbecsülés hangján, kedves szavakkal méltatta.

 

 

Mindhárman saját szubjektív nézőpontjukból, gyakran mosolyt csalva az arcokra mutattak rá arra, hogy a nők a család, a mindennapok, a munka  világának fontos szereplői, akikre nagy teher hárul, akikre szeretettel és tisztelettel kell tekinteni, hiszen szépségükkel, személyiségükkel,  családokat összetartó képességükkel, munkabírásukkal ezt alaposan kiérdemelték. Dobó Zoltán polgármester a szavakon kívül egyszeri nagyobb összegű pénzügyi támogatásban is részesítette a nyugdíjasok érdekvédelmi szervezetét. A korábbi egyesületi nőnapi ünnepségekhez hasonlóan, most is külön méltatták és köszöntötték azokat a tagtársakat, akiknek közösségi munkája kiemelkedő volt az elmúlt időszakban. Boda Mihályné, Kovács Zsoltné, Jancsik Dezsőné, Zsofics Erzsébet és Páhi Károlyné munkáját személyesen köszönte meg Kálmán Béla elnök. Az ünnepség hátralevő részében a kulturális produkcióké volt  főszerep, hiszen színpadra lépett a Csobánc Népdalkör, a Szenior Örömtánc csoport,  Haga Kálmán és ifjú tanítványa, továbbá szép rímekkel, gondolatokkal ajándékozta meg a hölgyeket Verebélyi Zoltán tagtárs. /tl/

 

 

 

 

 

Hölgytagjait ünnepelte a nyugdíjasok érdekvédelmi szervezete

| hírek, közélet, kultúra |