A Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskola és a Tapolca Vívóklub stratégiai partnerségi együttműködési megállapodást kötött, mely keretében terveik szerint a jövőben, a mindennapos testnevelés részét képezi majd a vívás.

 

A korábbi években is jelen volt már a vívás az iskolában, ekkor még szakkör keretein belül. – Tárgyalásokat kezdeményeztünk a Tapolca Vívóklubbal és megvizsgáltuk, milyen formában lehet megvalósítani a mindennapos testnevelés keretein belül a vívásoktatást. Az a megtiszteltetés ért minket, hogy a Vívóklub az általános iskolák közül minket választott és nemrég ajándékkal, egy csocsóasztallal lepett meg minket. Intézményünk gyorsan reagált a megkeresésükre és a legnagyobb létszámmal indult meg a sulivívás iskolánkban, akik közül sokan már a vívóterembe is járnak edzésre. – mondta, a stratégiai partnerségi együttműködési megállapodás aláírása okán, Rohály János, a Nagyboldogasszony Római Katolikus Iskola igazgatója.

 

Kovács Balázs elnök és Rohály János igazgató elkötelezett a vívás népszerűsítése mellett fotó: hg

 

Jelen pillanatban, alsó tagozaton szakkör keretében járnak a diákok vívásoktatásra és a második félévben a felső tagozatos tanulók is, a mindennapos testnevelés keretein belül 3-3 foglalkozáson ismerkedhetnek a sportággal, tehát az öt testnevelés órából, három héten keresztül egyet a vívás tesz ki. – Nem várt sikerrel működik az iskolavívás. Külön köszönjük az iskolának és a szülői munkaközösségnek és annak vezetőjének, hogy ilyen aktívan állt az ügy mellé. Nagy öröm számunkra, hogy az iskolában vívó tanulók 30-35 % -a már a vívóteremben is edz, ez a célunk, minél több gyereket elhívni a terembe, hiszen az iskolában csupán a vívás megszerettetése, az alapok megismertetése a cél. – fejezte ki örömét Kovács Balázs, a Tapolca Vívóklub elnöke. /hg/

 

Szorosabbra fűzték az együttműködést

| hírek, sport |