Munkatársai, a Baptista Szeretetszolgálat vezetői  és a tapolcai városvezetés jelenlétében búcsúzott a pályától a napokban Szollár Gyula,  a Széchenyi István Baptista Középiskola igazgatója.

 

Anda Lajos megbízott igazgató méltatásában rámutatott,  egy olyan ember kezdi meg nyugdíjas éveit, aki döntő mértékben hatással volt arra, hogy az iskola mára mivé lett, milyen a képzési szerkezete, a munka minősége, a szervezeti kultúrája, értékvilága. Elmondta, Szollár Gyula 1984 óta, tehát 38 éve megszakítás nélkül e falak között dolgozott és rendkívüli életpályát mondhat magáénak…- 5 éves gyakorlati oktatásvezetői és 15 éves igazgatóhelyettesi beosztást követően lett 2009-től igazgató. Vezetése alatt az iskolai teljesítmény mutatói javultak; az érettségi-, szakmai vizsgák eredményei, a központi mérések mutatói évről évre meghaladták az országos átlagot.  Már ifjú tanárként, majd vezetőként részese, motorja volt az iskolai innovációknak, annak az evolúciónak ami a mához vezetett.  Gyula mind a tanári mind a vezetői munkáját nagy felelősséggel, elkötelezettséggel végezte, a vezetői és az intézményi tanfelügyelet elismerően állapította meg a belső folyamatok szervezettségét, eredményességét, de Tapolca város önkormányzata is többször kifejezte elégedettségét-fogalmazott Anda Lajos. Elhangzott, Szollár Gyula igazgató szisztematikusan irányította, felügyelte a mindennapi munkát, megkövetelve a pontosságot, a tervszerűséget, a tanuló-központúságot, fontosnak tartotta a személyes példamutatást, nem szerette a szőnyeg alá söpörni a problémákat.  – Személyes vezetői tulajdonságai közül kiemelkedő a határozottsága, a következetessége. Sokat tett a belső kohézió növeléséért, az együttműködést akadályozó tényezők megszüntetéséért, egészséges csoportszellem kialakításáért. „Higgyétek el, nagyon fontos az egységes fellépés – mantrázta szinte minden értekezleten. Az iskolaközösség nevében szeretném megköszönni az iskolához való lojalitásodat, több évtizedes eredményes pedagógiai és vezetői munkádat- zárta gondolatait Anda Lajos.

 

A nyugdíjba vonuló Szollár Gyula igazgató 38 éven keresztül dolgozott a Széchenyi iskolában, 2009-óta volt a tanintézmény első számú vezetője

 

Nyugdíjba vonult a Széchenyi igazgatója, meleg szavakkal méltatták

| hírek, oktatás |