A Tiac felnőtt és ifjúsági csapata január első hetében kezdte meg a felkészülést a tavaszi rajtra, először teremben, majd az új műfüves pályán.

 

Párhuzamosan az edzésekkel U17 és U20 korosztályokban futsal bajnoki mérkőzéseket játszottak és játszanak a fiatalok, így a keretek egy része teremben focizott, másik fele a pályán dolgozott. -Sajnos a körülmények csak az első héten voltak kegyesek hozzánk, utána több megbetegedés, karantén hátráltatta a felkészülést. – mondja Dobján Krisztián a Tiac VSE szakmai vezetője, a felnőtt csapat trénere.

 

A TIAC több teremtornán is részt vett a felkészülés során fotó:hg

 

-Hiába próbáltunk 4-5 foglalkozást tartani egy héten, a létszám 6-8 főnél csak egy-két alkalommal volt több, arra is akadt példa, hogy betegség vagy az időjárás viszontagságai miatt edzést kellett lemondanunk. Az alacsony részvételi arány hatására kettő felkészülési mérkőzést tudtunk csak lejátszani. Először Celldömölkön, Vas megye listavezetőjével szemben értünk el 1:1 arányú döntetlent, majd Balatonfüred otthonában szenvedtünk 6:0 arányú vereséget. Sajnos mindegyik találkozón több ifjúsági játékos szerepeltetésével tudtunk csak megfelelő létszámban pályára lépni, igaz a fiatalok remekül megállták a helyüket. A Balatonalmádi elleni múlt vasárnapi mérkőzést megelőzően fordult először elő a felkészülés során, hogy szinte a teljes kerettel edzhettünk és a mérkőzésre is majdnem mindenki el tudott utazni.

 

Több játékos is felépült sérüléséből fotó:hg

 

Jelenleg már csak a házi gólkirályunk Tóth Marcell, a kapusunk Für Attila, védekező játékosunk Pölczmann Marcell és sokoldalú támadó középpályásunk Szabó Márk nem végez teljes értékű edzésmunkát. Külön öröm, hogy sérüléséből visszatért a tavalyi gólkirály Kiss János, illetve hosszú kihagyás után ismét teljes értékű munkát tud végezni a térdműtéten átesett Vers Máté is. Felkészülésünk az elmaradt mérkőzések pótlása alatt is tart, heti 4 foglalkozás és hétvégi bajnoki vár a fiúkra. A kiegészített keretünk a felkészülés befejezése után egyértelműen a dobogó megszerzését tűzte ki célként a tavaszi szezonban. – mesélte a felkészülésről az edző. Múlt vasárnap késő délután Balatonalmádiba látogatott a csapat egy őszről elhalasztott bajnoki mérkőzésre. Sajnos nem várták túl kedvezően a találkozót, betegségek, karanténok miatt alig tudtak edzeni a felkészülés során, ezért hét közepén még az újabb halasztás is felmerült bennük,
végül mégis vállalták, hogy pályára lépnek.

 

Fotó: hg (archív)

 

– A kezdeti percek tapogatózása után az első félidőben többnyire csapatunk uralta a találkozót, az előjelek ellenére meglepően magabiztosan és tetszetősen járattuk a labdát, melynek eredményeképpen a vezetést is megszereztük a sérüléséből visszatérő Kiss János találatával. Fordulás után minden energiát mozgósítottak a hazaiak, de helyzetet nem sikerült kialakítani, azonban a számos, rendkívül veszélyes ellentámadásaink egyikéből sem sikerült növelni az előnyt. Az utolsó húsz percben csapatunk erőnléti problémái kiütköztek játékunkon, rengeteg kapu előtt eladott labda, pontatlan átadás követte egymást, sajnos a frissítő cserék sem tudták megakadályozni azt, hogy előbb egyenlítsen, majd az utolsó másodpercekben egy saját térfélen eladott labda után a győzelmet is megszerezze a hazai csapat. Összességében az idény első mérkőzésén mindkét csapat meglepően nagy iramban, élvezetes, de kevés helyzetet hozó, magas színvonalú találkozót játszott egymással. A jobb felkészülésének köszönhetően óriási szerencsével ugyan, de talán megérdemelten nyerte meg döntetlen szagú rangadóját a Balaton- parti együttes.

Folytatás vasárnap hazai pályán egy újabb elmaradt mérkőzésen Csetény csapata ellen.- értékelt Dobján Krisztián. /hg/

 

Megkezdte a tavaszi szezont a TIAC

| hírek, sport |