Elkeserítő látvány fogadta ma hajnalban a tapolcai piacfelügyelőt. A csarnok bejáratánál lévő épületek burkolatát, és az ott lévő, az üzletekhez tartozó kültéri bútorzatot ugyanis az éjszaka folyamán valakik súlyosan és szándékosan megrongálták. A kár – mint azt megtudtuk- nagyjából félmillió forint. A tetteseknek azonban nincs akkora szerencséjük, hogy megússzák a történteket, hiszen a helyszínen térfigyelő kamerarendszer működik, ami nagy segítség volt a felderítésben- árulta el Róth László. 

 

 

A Tapolcai Piac- és Vásárcsarnok felügyelője lapunknak elmondta, hogy hajnali négy órakor  szembesült az este egy és két óra között lezajlott bűncselekmény következményeivel. – A könyöklőasztalok ki voltak tépve a falból és a talapzatból, egy leszakított deszkával szétverték a napernyőt, több helyen beszakították az épület burkolatát.

 

 

A környéken lakók figyeltek fel éjjel a piac felől érkező hangos és rendellenes zajokra, kihívták a rendőröket, de a tettesek addigra már felszívódtak. – Részben a térfigyelő kamera felvételei segítségével az egyik rongálót sikerült gyorsan azonosítani és elcsípnie a rendőröknek,de a másik is hamarosan rendőrkézre kerülhet. A  felvételekből derült ki az is, hogy a két elkövető éjjel a Gösser Sörözőből indult el, ahol már korábban összetörtek egy asztalt. A bútor maradványait magukkal vitték és a piac irányába dobálták, később folytatták a pusztítást a vásárcsarnok bejáratánál….- árult el részleteket az este történtekről Róth László piacfelügyelő. /tl/

 

Rendőrkézen – Térfigyelő kamera rögzítette a tetteseket ma éjjel a piacon

| hírek, önkormányzat, rendőrség |