Megkezdték a 2021/2022-es idényt kézilabda csapataink. A Veszprém – Zala megyei bajnokságban szereplő férfi felnőtt csapat két vereséggel nyitott, míg a nők csodás rangadót nyertek.

 

A TVSE férfi csapata először az Ősi „Andreotti” SE csapatát látta vendégül a Csermák József Rendezvénycsarnokban. A mérkőzéseseket kizárólag védettségi igazolvánnyal látogathatják a szurkolók. A többnyire fiatalokkal felálló tapolcai együttes gyors akcióikkal, sokszor bravúros befejezéseikkel bizakodásra okot adó csapat képét mutatták.

 

A férfi csapat első két mérkőzését elveszítette fotó: hg

 

Az összeszokottság hiánya látszott több támadásban, ugyanakkor a labdaszerzéseket követően a gyors indításoknak köszönhetően szoros eredmény született, csupán 3 góllal volt jobb az ellenfél, 34:31-re kaptak ki a fiúk.

 

 

A második mérkőzést a Simontornyai KK otthonában játszotta a TVSE, ott azonban fölényes hazai győzelem született, az eredmény 51:28 lett. A női csapat remekelt hazai pályán a tavalyi bajnokaspiráns Úrkúti SK ellen. A lányok a második fordulóban csatlakoztak a bajnokságba, mivel a sorsolás úgy hozta, hogy pihenőnappal kezdtek. A rengeteg változáson átment TVSE csapatában jól mutatkoztak be a fiatal játékosok, akiket folyamatosan segítettek a rutinosabbak. A mieink szép játékkal, szinte folyamatosan kezükben tartották a mérkőzést és vezettek. A vendégek sokszor felzárkóztak egy- egy gólra, volt, hogy döntetlent mutatott az eredményjelző, de a lányok elszántsága és győzni akarása végül bravúros 30:26-os hazai győzelmet hozott. Antal Edit, a TVSE edzője, következőképpen értékelte a mérkőzést: –   Elég sok változást hozott az idei szezon. Többen befejezték, abbahagyták vagy sérültek, így előkerültek a fiatalok és hála a jó hozzáállásuknak, csatasorba is kerültek. Én személy szerint, mint edző nagyon nagy bizalmat táplálok feléjük, ugyanúgy, mint a régebb óta nálunk játszó játékosok is. Edzésmunkájukkal, szorgalmukkal, akarásukkal nagyon elégedett vagyok. Az egész csapat nagy odaadással, akarással, alázattal küzdötte végig a mérkőzést. Mindenkinek hatalmas dicséret, ám a fiataloknak plusz még egy hatalmas gratuláció az elszántságukért, a helytállásért és a sok-sok góljukért. /hg/

 

A nők bravúros győzelmet arattak, a férfiak kikaptak

| hírek, sport |