Négy napirendi pontot tárgyalt augusztus 5-i rendkívüli nyilvános ülésén Tapolca képviselő-testülete. Mind a szakbizottságok, mind a testület  jelenlévő tagjai ellenszavazat nélkül fogadták el az előterjesztéseket.

 

 

A képviselők forrást biztosítottak több, Tapolca közigazgatási területéhez tartozó külterületi út fejlesztéséhez szükséges tervdokumentáció elkészítéséhez. A megtervezendő útjavítások többek között a Véndek-hegy felé vezető utat, a Diszel-Káptalantóti átkötő utat és a Zalahaláp-Hegyesd összekötő út egyes szakaszait érintik. Hasonlóan ellenszavazat nélkül támogatták és a város költségvetése terhére biztosították a képviselők a Tapolca belterületi aszfaltozási munkálataihoz szükséges tervdokumentációk elkészítését is.

 

 

A Tapolca Kft. üzemeltetésben álló Belvárosi Közösségi Ház (mozi épület) légtechnikai korszerűsítésére még 2019-ben adtak be pályázatot. A tervezett beruházást akkor még 90 százalékban pályázati forrásból szerette volna megvalósítani a város cége. A közel három éve beadott TOP-os pályázatban szereplő összeg ma már legfeljebb a költségek 40-50 százalékát fedezi az időközben felfelé változó árak és a kényszerűen módosult műszaki tartalom okán- mondta el Dobó Zoltán polgármester. A bizottságos és a testület is egyhangúlag támogatták, hogy az önkormányzat a nemrégiben elnyert forráson felül biztosítsa a hiányzó összeget a klíma és egyéb szükséges légcserélő berendezések megvásárlásához és beépítéséhez. A negyedik, egyben utolsó napirendi pontot is ellenvélemény nélkül megszavazta a testület, elfogadták a Tapolca vízi közmű rendszerének 2022-2036 évekre szóló, 15 éves Gördülő Fejlesztési Tervét.  /tl/

 

Forrást biztosítottak a mozi épületének légtechnikai korszerűsítésére is

| hírek, önkormányzat |