Utánpótlás labdarúgó tornát szervezett a Tiac VSE a Városi Sporttelepen, ahova meghívta a DAC, a Veszprém, az Ajka és Ruzsinyov U12-es csapatait is. A kiélezett mérkőzéseket várlátogatás és strandolás követte.

 

A TOP-7.1-1-16-H-ESZA-2020-01781 Kulturális és sportprogramok időseknek, fiataloknak a TIAC szervezésében elnevezésű projekt első mérföldkőének megvalósításához érkezett az egyesület. Az eredetileg testvérvárosok utánpótlás tornájának megálmodott esemény, a Covid járvány és annak következményei miatt, a résztvevő csapatok szempontjából módosult.

 

Sportszerű küzdelmeket hozott a torna fotó: hg

 

Takács Gábor, a Tiac elnöke elmondta, hogy bár sajnálja, hogy az eredetileg meghívott csapatok közül csak Ruzsinyov tudta vállalni a szereplést, ennek ellenére boldog, hogy hagyományteremtő módon, első alkalommal ilyen színvonalas tornát tudtak szervezni a gyerekeknek, kiélezett küzdelmekkel és tartalmas programokkal. A csapatok közti párharcokban, körmérkőzéseken dőlt el az érmek sorsa. Első lett a dunaszerdahelyi csapat, őket a Veszprém követte, harmadik helyen végzett a TIAC, negyedik lett az FC Ajka, míg az ötödik helyezett Ruzsinyov alakulata lett.

 

A Tiac a harmadik helyen végzett fotó:hg

 

A délelőtt folyamán megválasztották a torna gólkirályát, legjobb kapusát, legjobb játékosát és legjobb tapolcai játékosát is. A legtöbb gólt a dunaszerdahelyi Németh Levente lőtte, legjobb játékosnak, az ugyancsak DAC-os Vas Benettet választották. A legjobb kapusnak járó díjat a tapolcai Simon Dániel kapta, míg a legjobb hazai játékos Takács Ákos lett. A díjakat Dobó Zoltán polgármester adta át a futballista palántáknak. A diszeli Csobánc Művelődési Házban elköltött ebédet követően a focisták meghódították a szigligeti várat, majd kellemesen elfáradva hűsítették magukat a Balaton vizében. /hg/

 

Hagyományteremtő focitornát szervezett a Tiac

| hírek, sport |