Június 19-én, szombaton a diszeli Csobánc művelődési ház mellől, Tapolca Trail elnevezéssel  terepfutó verseny indul a TVSE futó szakosztályaként működő Tapolcai Trappolók szervezésében- tudtuk meg Földesi Józseftől, aki a tapolcai önkormányzaton kívül számos külső támogatót, vállalkozókat, cégeket, pincészeteket is a sportesemény mellé tudott állítani. A versenyt hagyományteremtő szándékkal rendezik meg és rendhagyó lesz abban a tekintetben, hogy a futókat nyitott pincék várják majd, ahol akár egy jó rizlinfröccsel lekísért friss pogácsa is segítheti a felfrissülést és a jókedvet.

 

Földesi József: A három, 8, 11 és 21 kilométeres táv akár futás nélkül, túrázva is teljesíthető /archív fotó/

 

– Lassan már egy éve nem rendezhetett senki versenyeket a vírusjárvány miatt, most végre adott a lehetőség. És nem mellékesen az is motivál bennünket, hogy vidékünkön ne csak mások rendezzenek ilyen tömegsport eseményeket, hiszen mi is képesek vagyunk rá  – mondta el lapunknak a Tapolca Trail ötletgazdája és főszervezője Földesi József ( Föci) szakosztályvezető.

 

 

 

– Csodálatos természeti környezetben, a  Csobánc és a Kopasz-hegy csúcspontjait is érintve egy félmaratont rendezünk, ahol 8, 11 és 21 kilométeres távot egyaránt jelöltünk ki az indulók számára. A rajt reggel 9-kor lesz a művelődési háznál és természetesen ugyanoda térnek vissza a versenyzők. Nevezni az esemény facebook oldalán lehet egy űrlap kitöltésével, ahol minden fontos információ megtalálható. A támogatóknak köszönhetően a díjazás sem marad el, a tapolcai önkormányzat a leggyorsabb versenyzőnek járó vándorserlegén kívül számos ajándék jár a résztvevőknek, a kategóriák legjobbjainak. Mivel a verseny védett természeti környezetben zajlik, a szabályok korlátozzák a résztvevők számát. Földesi József elmondta, június 19-én személy szerint 100-150 résztvevőre számít, hiszen debütáló eseményről van szó és az ország számos egyéb tájain is rendeznek versenyeket ugyanebben az időben. Egyébként a három táv akár futás nélkül, túrázva is teljesíthető, hiszen négy óra a szintidő a 21 kilométeres távon. Az eseményt többek között a Rockwool Hungary kft, a Hotel Pelion, a Fórum ABC, a Dekorland Keszthely, A Borsodi sör, a Zsolt-Fest Kft, a Zsolesz Tanya, a Csécs Lift kft, a Bakos pince, a von Beőthy pince, a Trió pince, a Csobánc Bormanufaktúra és Farkas János pincéje támogatja. A szervezést a Tapolca VSE, a Tapolcai Trappolók, a Tapolcai Honvéd SE, Földesi József, Antalné Renner Irén és Szalkai Zsolt látja el. /Töreky László/

 

Hamarosan debütál az első Tapolca Trail futóverseny

| hírek, közélet, sport |