A ROCKWOOL tapolcai cégként lehetőségeihez mérten segíti a város és környéke megújulását. E cél elérése érdekében tűzbiztos kőzetgyapot hőszigetelőanyaggal támogatta a Tapolca melletti Diszel településen található Csobánc Művelődési Ház felújítását.

 

A ROCKWOOL már több, mint negyedszázada gyárt és forgalmaz Magyarországon éghetetlen kőzetgyapot hőszigetelő-anyagokat. A szinte minden kontinensen jelen lévő cég hazai gyára és székhelye Tapolcán található.

A ROCKWOOL működése bizonyos értelemben a gyárkapukon kívülre is kiterjed: a cég felelősséget vállal környezete fejlesztéséért, megújításáért is. A vállalat üzleti tevékenysége alapján támogatási lehetőségei elsősorban meglévő épületek energetikai felújítására, illetve utólagos hőszigetelésére, vagy akár új épületek építése során alkalmazott hőszigetelés biztosítására terjed ki.

Fenti célkitűzések megvalósítása érdekében, illetve Tapolca Város Önkormányzatának javaslata alapján a választás egy felújításra váró épület, az Önkormányzat kezelésében álló, diszeli Csobánc Művelődési Ház felújítási munkálatainak támogatására esett.

 

Az épület a felújítás előtt

 

A ROCKWOOL az 1960-ban átadott Művelődési Ház felújításához közel 3 millió Ft értékű kőzetgyapot szigeteléssel járul hozzá. A majdnem ezer négyzetmétenyi szigetelőanyag adományból az intézmény homlokzat és tetőtér szigetelése valósult meg.

 

Kőzetgyapottal hőszigetelve – a felújítási munkálatok közepén

 

Példaértékű az a felajánlás, amivel a ROCKWOOL Tapolca városa felé élt. Szép folytatása ez a diszeli hagyományoknak, hiszen a Csobánc Művelődési Ház fél évszázaddal ez előtt, a helyi lakosok adományaiból és munkájával épülhetett meg, azóta is a „falu” kulturális-társadalmi életének a központja. Az adománynak köszönhetően, a mai kor igényeinek megfelelő tűzálló szigetelést kaphat az öreg épület, amely így nemcsak esztétikusabb lett, de jelentősen olcsóbbá is vált a ház fenntartása az alacsonyabb fűtésszámla miatt. Köszönjük a nagylelkű felajánlást! – mondta Dobó Zoltán, a város polgármestere.

„A ROCKWOOL támogatásával a kultúrház épülete a jövőben energia-hatékony, környezetbarát és tűzbiztos módon tud majd üzemelni, és fogadni vendégeit. Adományunk segít korszerű, komfortos légkört teremteni az épületen belül, és ezzel együtt, köszönhetően a kőzetgyapot szigetelőanyag kedvező tulajdonságának, jelentősen csökkenek majd a Ház fenntartásának költségei is.” – jegyezte meg Dr. Bódi Árpád, a ROCKWOOL ügyvezetője.

 

Ilyen szép lett!

 

A Művelődési Ház felújítása 2021 tavaszának végére fejeződött be, a modernizált és a kőzetgyapot szigetelésnek köszönhetően energiatakarékossá váló épület ez év nyarától várja látogatóit.

 

Forrás: ROCKWOOL

 

Ha felújítás, akkor ROCKWOOL – szigetelés és (tűz)biztonság ajándékba (x)

| hírek |