Keszler Dávid a német Bayer Leverkusen párbajtőrszakosztályának vezetőedzője, aki pályafutását a régi Tiac pályán kezdte, végigjárta a ranglétrát sportolóként és edzőként is és most fiataloknak segít céljaik elérésében.

 

Dávid 30 évvel ezelőtt találkozott először a párbajtőrözés szépségével. Szinte meghatottan mesélt azokról az időkről, mikor a régi Tiac pályára járt napi szinten edzeni és hétvégente versenyeken tette próbára tehetségét. Hálás szüleinek, hogy lehetőséget teremtettek neki arra, hogy kiteljesedhessen a sportban, mely kitartásra, küzdeni akarásra, fegyelemre, egyszóval az életre tanította az ifjú sportolót. Baksai Antalnál kezdte vívópályafutását, azonban viszonylag hamar Borosné Eitner Kingához került, majd közel 15 évig nála versenyzett a Balaton Vívóklubban, majd asszisztensként segítette a méltán híres, sikeres edző munkáját.

 

Dávid keményen küzd álmaiért fotó: Facebook

 

Aktív, junior vívóként már kisgyermekekkel edzett, majd a felnőttek közé kerülve, annyira magával ragadta a gyermekek lelkesedése és a velük való foglalkozás öröme, hogy úgy döntött feladja sportolói karrierjét és kitanulja a vívó szakmát, ezért beiratkozott a Testnevelési Főiskolára és elvégezte a vívó edzői szakot. 2011-ben úgy hozta az élet, hogy Londonba költözött feleségével, ahol az angol utánpótlás válogatott mellett is dolgozott illetve az egyik legnagyobb sportszergyártó cég hatalmas vívócentrumának vezetőedzői feladatait is ellátta.

 

 

Dávid azonban további lépéseket tett céljai és álma elérése érdekében, hiszen felnőtt korosztályos csapathoz igazolt, többszöri megkeresésre mondott igent, mikor elfogadta a Bayer Leverkusen ajánlatát. A fiatal szakember versenyzői sokszor találkoznak a páston magyar versenyzőkkel, azonban ezt ő fejben nagyon jól el tudja különíteni egymástól és csak a feladatára koncentrál. Bár a tokyoi olimpiára sajnos nem sikerült versenyzőt kijuttatnia, csupán egy hajszál választotta el a kvalifikációtól sportolóit, azonban tovább küzd álmaiért és mindent megtesz annak érdekében, hogy a párizsi olimpián már szurkolhasson neveltjének. /hg/

 

Tapolcáról, Londonon keresztül Németországig

| hírek, sport |