Újra szurkolók előtt lépett pályára a megyei I. osztályban szereplő Tiac VSE felnőtt labdarúgó csapata. A kényszerpihenőre száműzött lelkes tapolcai közönséget, jó iramú, magas színvonalú játékkal kárpótolták a focisták.

 

A bajnokság tavaszi idényében eddig veretlen és ezáltal a versenysorozatot vezető Tihanyi FC csapatát látta vendégül a Tiac. A papírforma borult és a lelkes tapolcai ifjak magabiztosan, szépen kidolgozott támadásokkal és gyönyörű befejezésekkel okoztak meglepetést a bajnoknak és az őket kísérő szurkolóknak. Dobján Krisztián vezetőedző, örömének és elégedettségének adott hangot: -Kiválóan előkészített, ismét nézők előtt megrendezett mérkőzésen látta vendégül csapatunk az idei bajnokot. Sportszerűségből jelesre vizsgázó fiataljaink sorfalat állva, vastapssal fogadták a bevonuló játékosokat, majd egyperces néma csendben emlékeztek az elhunyt Puhl Sándorra. A kezdő sípszót követően azonban látszott, hogy a fiúk az igazi arcukat vették elő, azonnal egyértelművé vált, hogy a pályán már nem tisztelik az ellenfelet. Az első fél órában szinte csak egy csapat volt a pályán, úgy tettünk szert kettő gólos előnyre, hogy az akár duplája is lehetett volna. Remek, ötletes játékot bemutatva szőttük a támadásainkat, melyekből Tóth Marci kétszer is a kapuba talált.

 

Tóth Marcell kétszer is eredményes volt fotó: hg

 

A félidő végén magukhoz tértek a vendégek és egy remek tekerést követően szépítettek, majd fiatal kapusunk és a jól záró védelem tett meg mindent azért, hogy előnnyel mehessünk a pihenőre. A szünet után a vendégek vették át a kezdeményezést és mindent megtettek az egyenlítés érdekében, viszont védelmünk, tehetséges kapusunkkal a háta mögött remekül zárt, kontratámadásaink folyamatosan gól veszélyt jelentettek. Azonban a koncentráció a vendég kapu előtt kihagyott, rendre rossz döntések születtek, a kiütéses győzelem helyett csak a hajrában dőlt el Kiss Jani góljával a találkozó.

 

 

Összességében egy kiváló iramú, magas színvonalú mérkőzésen mindkét csapat jó teljesítménnyel hálálta meg a lelkes szurkolók támogatását, fiataljaink pedig teljesen megérdemelten szerezték meg a három pontot és vették el a Tihany tavaszi veretlenségét. /hg/

 

 

Győzelem a bajnok ellen

| sport |