A megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokságban játszó Tapolcai Öregfiúk FC felemás eredményekkel zárta az áprilist.

 

Nehéz időszakot tudhat háta mögött a TÖFC, hiszen betegségek és ebből adódó emberhiány jellemezte az utolsó négy mérkőzésüket. Boczkó Gyula, a csapat vezetőedzője értékelte a meccseket: -A Tapolcai Öregfiúk csapata az elmúlt 4 fordulóban 2 győzelmet aratott, 2 alkalommal  pedig veszített.

 

Nem sikerült győzni Balatonederics ellen fotó: hg

 

Nem indult könnyen a tavaszi bajnoki szezon. A járvány nem kímélte a csapatot sem. Eddig 5 fő kényszerült karanténra, 10 fő pedig pozitív esetet produkált. Egy személy kórházba is került. Szerencsére mindenki a felépülés stádiumában van. Ez viszont azt eredményezte, hogy nem tudtunk kétszer azonos összeállításban pályára lépni. Ezért még nem értük el a megszokott teljesítményt.

 

fotó: hg

 

Hazai pályán 1:0 arányban nyertünk a Lesenceistvánd-Uzsa csapata ellen. Kiegyenlített játék után sikerült fölénybe kerülni, de a helyzeteket nem sikerült értékesíteni. Végül egy jó kiugratás után Szőcze Csaba volt eredményes. A Káptalantótiban játszott mérkőzés jól indult. Már az első percben vezetést szereztünk. Ezután Szabados Ádám 2 és Nagy Béla 2 góljával hamar 4:1 –re alakult az eredmény. A végére azonban elfáradtunk és 4:3-as győzelemmel jöttünk haza. Hazai pályán vártuk a Balatonederics csapatát ahol az ősszel mi nyertünk 3:2 arányban. A második helyért folyó küzdelemben a vendégek két védelmi hiba után már a 23. percben 2:0 arányban vezettek.

 

fotó: hg

 

Ezután átvettük a játék irányítását, de a fölény meddő volt. Végül Németh Balázs góljával sikerült szépíteni, de egyenlíteni nem. Így visszaestünk a negyedik helyre. A Nemesgulács ellen 4:1-es vereséget szenvedtünk. Igaz van két elhalasztott mérkőzésünk, így bizakodunk, hogy az idén is a dobogón tudunk végezni./hg/

 

Továbbra is a dobogó a cél

| hírek, sport |