A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Tiac VSE felnőtt labdarúgói az elmúlt négy hétben csupán két mérkőzést játszottak, azonban mindkét meccsen magabiztos, nagyarányú győzelmet arattak.

 

Időrendi sorrendben először a Magyarpolány csapatát látták vendégül a Városi Sporttelepen.  A hazaiak már az első percekben támadólag léptek fel, azonban több helyzet is kihasználatlanul maradt. A vendégek kósza ellentámadásai rendre elhaltak, sokszor még a labdakihozatal is gondot okozott, jól működött a tudatos letámadás, területszűkítés, melyből gyors és korszerű támadásokat vezettek játékosaink. Amennyiben ez nem sikerült, akkor jól váltott át a csapat labdatartásba, keresve a mögékerülés újabb lehetőségeit.

 

Újra felszálló ágban a csapat fotó: hg

 

A gólzsák a félidő felénél nyílott ki, Kiss Jani talált a kapuba, melyet még háromszor megtett, így ő és csapatunk is négy találatig jutott a szünetig, melyre válasz nem érkezett. Fordulás után tovább folytatta csapatunk a gólgyártást, egy szögletet követően Mészáros Dominik csúsztatása talált utat és zörgette meg a hálót. Ezután több cserét is végrehajtottunk, forgattuk az összetételt, pályára lépett hosszú évek után újra Szabó Levente saját nevelésű játékosunk is. A mezőnyfölényünk így is megmaradt, sőt a végig rendkívül agilis, sokat vállaló Tóth Marcell beadását besegítette egy hazai védő, mellyel tovább nőtt a különbség a két csapat között. Az utolsó negyedórában kiengedtek a fiatalok és a vendégek kétszer is kapuba találtak, míg nálunk Tóth Marci szerezte meg a megérdemelt gólját, melyre egy szerencsés polányi válasz érkezett, beállítva a végeredményt. Összefoglalva, a találkozót végig kézben tartotta csapatunk és ötletesen, kreatívan, jó játékkal, szép támadásokkal játszva ilyen arányban is teljesen megérdemelten tartotta itthon a pontokat. – értékelte a mérkőzést Dobján Krisztián edző. Eredmény: TIAC VSE – Magyarpolány 7:2.

 

A Tiac jelenleg az 5. helyen áll. fotó: hg

 

A következő héten az Úrkút SK-hoz látogatott volna a Tiac, azonban a vendégvárók halasztást kértek, így a mérkőzést május 5-én játszák le. A húsvéti hétvégén a Várpalota csapata látogatott városunkba. A rendkívül szélsőséges időjárási körülmények között megrendezett mérkőzésen az első percektől kezdve csapatunk irányított, nagyobb koncentrációval már az első tíz percben el is dönthette volna azt. A kimaradt helyzeteket követően inkább a mezőnyjáték volt jellemző, melyben játékosaink tartották a labdát és keresték a lehetőségeket, de az utolsó passzokba rendre hiba csúszott. Fél óra elteltével azonban jött a vezető találat, Falati Milán tekert a kapuba szögletből némi vendég segítséggel.

 

fotó: hg

 

A gól utáni percekben több nagy helyzetet is kialakítottunk és az egyik után Tóth Marcell növelte az előnyt közvetlenül a lefújás előtt. A szünet után nem változtattunk, kombinatív játékkal igyekeztünk megbontani a szervezett vendég védekezést, azonban az utolsó passzokba rendre hiba csúszott, így a hajráig nem sikerült növelni az előnyt. A frissítő cserék azonban további lendületet adtak a játéknak, előbb Tóth Marcell duplázott majd sérült meg, végül Mészáros Dominik állította be a végeredményt.

 

fotó: hg

 

Összességében egy szervezett, szimpatikus játékot játszó tartalékos vendég csapat ellen aratott megérdemelt győzelmet csapatunk egy olyan találkozón, ahol a vendégeknek kapura lövést sem engedélyezett a kimagaslóan teljesítő középpályás sorunk, támadásban viszont pontatlanul játszottunk és nagyobb arányú győzelmet szalasztottunk el. – mondta a tréner. A 4:0-s győzelmet követően önbizalommal telve várták a focisták az újabb összecsapást, azonban a Covid újra közbeszólt, így a Balatonalmádi SE tervezett idegenbeli mérkőzése a hazaiak kérésére halasztásra került, ezt a találkozót április 21-én játszák. /hg/

 

Gólzáporos meccseket nyert a TIAC

| hírek, sport |